Sosyal medyada bizi takip edin

Dünya

Pakistan: Şartlarımız kabul edilirse Afganistan yönetimiyle müzakereye hazırız

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, kabine toplantısında ülkesiyle Afganistan arasındaki gerilime ilişkin konuştu. Hafta başında iki taraf arasında yaşanan çatışmaların ardından Afganistan yönetiminin resmi olarak ateşkes talebinde bulunduğunu bildiren Şerif, “48 saatlik geçici ateşkes kararı aldık ve görüşmeler yoluyla meşru şartlarımızı yerine getirmek istiyorlarsa, biz müzakereye hazırız mesajını ilettik. Top onların sahasında” ifadelerini kullandı.

Şerif, geçici ateşkesin gelecekte de sürdürülmesini umduğunu kaydederek, “Taliban ciddiyse görüşmeler için gerekli adımları atacak. Bu sadece zaman kazanmak için yapıldıysa da bunu kabul etmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam