Politika
Özgür Özel: Ara zammı söke söke alacağız
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMMde partisinin grup toplantısında konuştu. Özel, 27 Mayıs askeri darbesinin 65inci yıl dönümüne ilişkin, CHPnin tarihi boyunca darbelere karşı olduğunu belirterek, “Biz demokrasiye, İşimize geldi, bindik demokrasi tramvayına. İşimize gelmeyen yerde ineriz diyen Recep Tayyip Erdoğan değiliz. Sayın Erdoğan, demokrasiyi bir tramvaya benzetiyorsan biz raylarını döşeyeniz. Bu memlekete tramvayın rayını döşeyeniz. 19 Mart darbesinin üzerinden 69 gün geçti. Dün 5inci dalga operasyonu yaptılar. 5inci dalga operasyonla birlikte 46 kişiyi gözaltına aldılar, 25 kişiyi tutukladılar. Bunların içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Özel Kalem Müdürü Kadriye Hanım, Koruma Müdürü, Ekrem Başkanımızın ve en yakın çalışma arkadaşları, teker teker gözaltına alındılar. 4 gün içeride tutuldular ve ardından tutuklandılar” ifadelerini kullandı.
Kadriye Kasapoğlunun 14 yaşında oğlu olduğunu söyleyen Özel, “Bugün Çınarın yaş günü. Annesini 4 gün önce bir daha aldılar. 4 gün tuttular, 4 gün tutup tekrar götürdüler. Tekrar tutuklama istediler ve bu sefer tutukladılar. AK Partili olup, Gerçekten Türkiyede hukuk devleti var deyip, bu usulü savunacak bir kişi çıksın karşımıza. Türkiyenin namuslu hukukçularına söylüyorum; HSK burada daha ne duruyor? Bu utancı daha ne kadar taşıyacağız? Böyle iş olur mu? Kendine ait olmayan arabadan tutuklayamayınca açmadığı telefondan tutuklama talep ediyor. Neye yenileceksiniz biliyor musunuz? Doğum gününde babası yok, annesi babası ayrı; sabahın köründe alıp götürdüğünüz anasını, 4 gün daha zulmettiğiniz, denk getirdiğiniz yerden tutuklayıp doğum gününde anasından ayrı bıraktığınız Çınarın gözyaşlarında boğulun inşallah” diye konuştu.
GÖRECEKSİNİZ Kİ İMAMOĞLU HER YERDE
Gerçek rüşvetçilerden, yolsuzluk yapanlardan, milletin kanını emenlerden hesap soracaklarını belirten Özel, “Gün gelecek, devran dönecek; haksızlık yapanlar, hukuksuzluk yapanlar, darbe yapanlar hesap verecek. Bundan sonra Ekrem İmamoğlunun pankartından, resminden korkanlar korkmaya devam etsin. Göreceksiniz ki İmamoğlu her yerde. İstanbul Büyükşehir Belediyesine ilişkin 2019 öncesine ait 37 yolsuzluk dosyası var. Dosyaya Süleyman Soylu el koydu, örtbas etti. O 37 dosyanın örnekleri İBBde duruyor. Süleyman Soylu aldı, yanında götürmediyse İçişleri Bakanlığında duruyor. Hiçbir işlem yapmadınız. Ankarada 97 yolsuzluk dosyası var. El koydular, hiçbir işlem yapmadılar” dedi.
TAM 7 YILLIK BİR KRİZİN İÇİNDEYİZ
Özel, eskiden ekonomik krizlerin bir yıllık olduğunu, Türkiye’nin 7 yıllık bir krizin içinde bulunduğunu söyleyerek şöyle konuştu:
“Bitecek bitecek bitmiyor. Milletin canına tak etti. Emekliyi de bezdirdiler, asgari ücretliyi de bezdirdiler, işsizliği de azdırdılar. Saatleri 7 yıl geriye alınca 2018 krizi, bu krizin adı. Vatandaşın canına tak dediği gibi, baş harfleriyle Tek Adam Krizi arkadaşlar. Tek adam rejimine geçtiğimiz günden beri ekonomi her geçen gün biraz daha kötüye gidiyor. Bu, tek adam rejiminin memleketi ne hale getirdiğinin bir somut göstergesi. Sadece bir örnek. Sağlık Bakanlığı 3 bin 170 temizlik görevlisi almak için duyuru açmış. Memlekette büyük işsizlik var. Sizce kaç kişi başvurmuştur, 10 bin kişi başvurmuştur kesin, 3 katı. Eskiden böyle haberler vardı. 3 bin kişilik temizlik görevlisi için 1 milyon 600 bin işsiz başvuruda bulunmuş arkadaşlar. 60 ilin nüfusundan yüksek başvuranların sayısı. Memleket bu halde. Ve dünyaya demokrat görünen Mehmet Şimşek, MASAKa hazırlattığı raporla Biz bu rezervleri bu günler için biriktirdik diyordu. Rezervi 1 milyon 600 bin işsiz için biriktirmemiş. 14 bin lira verdiği emekli için, 22 bin lira verdiği asgari ücretli için biriktirmemiş. Bu günler için biriktirmiş.”
BAYRAM İMKRAMİYESİ KOÇUN BİR BUDUNU ALAMIYOR
Emekliye ilk bayram ikramiyesi ödendiğinde, bu para ile kurbanlık alınabildiğini belirten Özel, “Şimdi bu bayram ikramiyesi koçun bir budunu alamıyor. 4 bin TL bayram ikramiyesi var. İstanbuldan Mersine gidiş, 2 kişi 2 bin 600, gidiş-dönüş 5 bin 200. İkramiye 4 bin. Ahmet Amca ile Fatma Teyze İstanbuldan memleketi Mersine gitse, Ahmet Amca dönüyor, Fatma Teyze Mersinde memlekette kalıyor” dedi.
Özel, kürsüden ahtapot görselleri bulunan dövizleri göstererek, “Tayyip Bey kendi kendine bir ahtapot görüyor. Sürekli ahtapot anlatıyor. Ahtapotun kollarını arıyorsan, işte Fatih Belediyesi, işte Bayrampaşa Belediyesi, öbür kolunda Bahçelievler Belediyesi, pek yakında büyük kol Esenler Belediyesi, kafadan çıkıyor en büyük kol. Ama ben Tayyip Beyin esas ahtapotunu göstereyim. Bu Tayyip Beyin ahtapotunda, 5li çete dediğin kırk haramiler, yaklaşık 43 şirket bunlar. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) soygunu; Özel Kalem Müdürü Serimin gencecik oğlunu önce Dışişlerinde özel kalem yapıp, Kıbrısa büyükelçi yapıp, hem kaset toplatıp hem oradaki büyük vurgunlar, gemiler, gemilerde yakalananlar. Çadır satan Kızılayın vurgunu. 17-25 Aralık. Yunus Emre Vakfı soygunu, ahtapotun milliyetçi kolu. Dezenfektan satan bakan da ahtapotun bir kolunda. TÜRGEVi, Ensarı; kol yetmedi, ayrı ayrı yazamadık, ikisi birden ahtapotun bir kolunda. İşte ahtapotun besledikleri. Bu da ahtapotun canından bezdirdikleri, boğazını sıktıkları. Bir elinde işçi, bir elinde esnaf, bir elinde emekçi, bir elinde çiftçi. Gençlerin geleceğini tüketti ahtapotun ta kendisi. Memuru, işsizi, bitirdiniz memleketi. Ahtapot meraklılarına gösterilir. Reisin tarif ettiği ahtapot, Özgür Özelin ellerinde” diye konuştu.
HUZUR VERMEYECEĞİZ
Özel, bu hafta sendikaları ziyaret edeceğini açıklayarak, “Haftaya işçinin, emeklinin, esnafın temsilcilerini adım adım gezeceğiz. Öyle bir kişiye sorup değil; Esnafı nasıl koruyacağız?, KOBİye ne destek vereceğiz?, Sanayiciye ne katkı sağlayacağız? söke söke alacağız. Asgari ücrete ara zam alacağız, emekliye seyyanen zam alacağız. Tut ki asgari ücreti zamlamadılar, tut ki emekliye seyyanen zammı vermediler. Emeklinin de emekçinin de iki eli değil, bu ahtapot gibi 8 eli sizin yakınızda. Huzur vermeyeceğiz. O ara zammı söke söke alacağız. Yarın akşam Esenlere bekliyorum İstanbulu. Gelecek hafta sonu için tartışma büyük, karar veremedik. Düzce Biz istiyoruz diyor mitingi, Antalya Havalar ısınmadan milyonlar meydanda diyor. Karar veremedim Düzceye mi, Antalyaya mı? Cumartesi Düzceye, Pazar Antalyaya. Ahtapota huzur yok. Yolumuz açık, cesaretimiz tam, arkadaşlarımız tertemiz, mücadelede varız, gerisini onlar düşünsün” ifadelerini kullandı.