Türkiye

Özel eğitim merkezinde düşüp kalçası kırılan otizmli Mehmet’in ailesi şikayetçi oldu

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Kepez ilçesinde yaşayan Fatma ve Uğur Ay çiftinin 3 çocuğundan Mehmete, 6 aylıkken otizm teşhisi konuldu. Ay ailesi, Mehmeti küçük yaştan itibaren Kepez ilçesindeki bir özel eğitim merkezine göndermeye başladı. Yıllardır burada eğitim alan Mehmet Ay, 25 Temmuzda eğitim merkezine gitmek için yürüyerek evden çıkıp servisine bindi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

RAHATSIZLANDIĞINI SÖYLEDİLER

Aileye, 2 saat sonra çocuklarının rahatsızlandığı haberi verildi. Merkezdeki yetkililer, Mehmeti servisle eve gönderdiklerini, yürüyemeyecek durumda olduğu için aşağıda karşılamaları gerektiğini söyledi. Baba Uğur Ay, durumunu anlamak için oğlunu servisten indirerek, aracıyla hastaneye götürdü. Doktorların çocuğun durumunu sorması üzerine yeniden merkezdeki yetkilileri arayan baba Ay, Düşmedi cevabını aldı. Taburcu edilen Ay’ın ağrıları dinmeyince 4 gün sonra yeniden doktora götürüldü.

Burada çekilen röntgen sonucunda kalçasında kırık olduğu ortaya çıkan Mehmet Ay, hemen ameliyata alındı. Kalçasına 4 vida takılan Mehmetin ailesi, çocuklarının düştüğünü kendilerinden sakladığı, bu nedenle tedavisinin aksadığı gerekçesiyle eğitim merkezi yetkililerinden şikayetçi oldu.

DÜŞTÜĞÜNÜ SÖYLEMEDİLER

Merkez yetkililerinin olayı gizlediğini iddia eden Uğur Ay, “Oğlumu cuma günü sağlıklı bir şekilde eğitim merkezine gitmesi için servise teslim ettim. 2 saat sonra eğitim merkezinden arayıp oğlumun rahatsızlandığını, servisle eve gönderdiklerini ancak yürüyemediği için karşılamamız gerektiğini söylediler. Eve hiç çıkartmadan hastaneye götürdük. Düştüğünü söylemedikleri için röntgen çektirilmedi. Tahlillerde enfeksiyon çıkınca doktorlar enfeksiyon kaynaklı yürüyemediğini düşünerek antibiyotik tedavisi uyguladı. Şikayetlerde gerileme olmayınca 4 gün sonra yine hastaneye götürdük. Çekilen röntgen sonucunda kalçasında büyük bir kırık olduğu görüldü ve ameliyata alındı” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

CİN ÇARPMIŞ GİBİ OLDU

Özel eğitim merkezinin ihmali olduğunu ileri süren baba Ay, “Merkez bizden düştüğünü gizlediği için oğlumun ameliyata alınması 4 gün gecikti. Kurumdan şikayetçi olduk. Bu durumun nasıl olduğunu sorduğumda, oğlumun dersten sonra bekleme yerine doğru gelirken birden yüzünün simsiyah olduğunu söyleyip Sanki cin çarpmış gibi oldu, bu çocuğu bir hocaya götürüp okutun dediler bize” diye konuştu.

SABAHLARA KADAR AĞLIYOR

Oğlu Mehmetin evden çıkarken hiçbir şeyi olmadığını belirten Fatma Ay, “Merkezden bizi arayıp Mehmetin fenalaştığını, içine cin kaçtığını söylediler. Eşim servisten kucaklayarak, indirebildi. Ameliyatta kırık yerine 4 tane vida takıldı. Bu vidalar ömür boyu vücudunda kalacak. 1,5 ay daha hiç hareket etmeden yatacak. Şu an oğlum uyuyamıyor, sabahlara kadar ağlıyor. Normalde yürüyen, sürekli hareket halinde olan bir çocuktu. Şu an oğlumuzu yalnız dahi bırakmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Konuyla ilgili söz hakkı verilmek istenen eğitim merkezi yetkililerine ise ulaşılamadı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version