Eğitim

ÖSYM: YDS/İngilizce ve ALES/2’ye 219 bin 831 aday katılacak

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

ÖSYMden yapılan açıklamaya göre; YDS/İngilizce 5 Temmuz Cumartesi, ALES/2 ise 6 Temmuz Pazar günü yapılacak. YDS/İngilizce; 81 ildeki 87 sınav merkezinde, 205 bina ve 2 bin 689 salonda düzenlenecek. 68 bin 666 adayın katılacağı sınavda emniyet görevlisi dahil 10 bin 533 kişi görev yapacak. Çoktan seçmeli 80 sorudan oluşacak sınavda 180 dakika cevaplama süresi olacak. 81 ildeki 92 sınav merkezinde, 386 binada 5 bin 781 salonda düzenlenecek ALES/2ye 151 bin 165 aday katılacak. Sınavda emniyet görevlisi dahil 20 bin 201 kişi görev yapacak. 50şer sorudan oluşan sayısal ve sözel testler uygulanacak. Sınavda adaylara 150 dakika cevaplama süresi verilecek. Saat 10.15te başlayacak sınavlar için adaylar saat 10.00dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Ek süre verilmesi uygun bulunan engelli adaylar, sınavlarda 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecek. Kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri saat 10.00a kadar açık bulundurulacak.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

2 SINAVA TOPLAM 702 ENGELLİ ADAY KATILACAK

Sınavlarla ilgili yazılı değerlendirmelerde bulunan ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, “YDS ve ALES, adayların bireysel kariyerleri kadar ülkemizin akademik ve kurumsal kapasitesini etkileyen önemli sınavlardır. Bu bakış açısıyla sınavlara hazırlıklarımızı yaptık. 81 ilde gerçekleştireceğimiz 2 sınava toplam 702 engelli aday katılacak. Sınavlara başvuran gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocukları sınav ücretinden muaf tutuldu ve bu haktan 1974 aday yararlandı. Sınava katılacak tüm adaylara başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version