Sosyal medyada bizi takip edin

Eğitim

ÖSYM, Cambridge ve Oxford ile iş birliği anlaşması yaptı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Merkezden yapılan açıklamaya göre; ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, İngilterede düzenlenen törende, Cambridge University Press & Assessment İngilizce Genel Müdürü Francesca Woodward ve Oxford University Press&Assessment Assessment İngilizce Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürü Sarah Pearson Obe ile kurumlar arasındaki anlaşmayı imzaladı. Anlaşma kurumlar arasında özellikle dil sınavları kapsamında ölçme ve değerlendirme alanlarında ortak araştırmaların yapılması, uzmanların ve soru yazarlarının eğitimleri gibi alanlarda ortak çalışmaların geliştirilmesi için yeni adımların atılmasına olanak sağlayacak.

İŞ BİRLİĞİMİZ, DİL SINAVLARININ KALİTESİNİ ARTIRACAK

ÖSYM Başkanı Ersoy, “Cambridge University Press & Assessment ile iş birliğimizin ülkemizdeki dil sınavlarının kalitesinin artırılmasına ve ortak araştırma çalışmalarıyla dilde ölçme ve değerlendirme alanındaki bilimsel ilerlemelere önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu ortaklığın başlatılmasının her iki kurum için de karşılıklı yarar sağlayacağına ve alanda birçok yenilikçi uygulamanın önünü açacağına inanıyorum” dedi. Ersoy, Oxford Üniversitesi ile imzalanan anlaşmaya ilişkin de “Oxford Üniversitesi bilimsel pek çok alanda olduğu gibi İngilizce öğretimi alanında da dünyada akademik yeterliliği çok yüksek olduğunu kanıtlayan bir üniversite. Oxford University Press & Assessment da alandaki ilk çalışmaları yürüten ve dil sınavları geliştirmede tecrübesi oldukça fazla olan bir kurum. Dolayısıyla ülkemizde dil sınavları alanında yapılan çalışmalarda bu kurumun tecrübelerinden faydalanmak bizim için çok kıymetli. ÖSYM’nin ölçme ve değerlendirme alanındaki 50 yıllık tecrübesinin, özellikle sınav güvenliği konusundaki geliştirdiğimiz teknolojik uygulamaların da farklı kurumlara katkı sağlayacağına inanıyorum. Yapılan iş birliği anlaşmasının her iki kurum için pek çok konuda yeni çalışmaların ve uygulamaların geliştirilmesine katkı sağlayacağına inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Öte yandan ÖSYM Başkanı Ersoy, 18-21 Mayıs tarihlere arasında İngilterenin başkenti Londrada gerçekleştirilen Dünya Eğitim Forumuna (Education Worl Forum) katıldı. Ersoy, ÖSYMnin 50 yıllık tecrübesini forumda pek çok farklı kurum ile paylaşma şansı bulduklarını ifade etti.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam