Sosyal medyada bizi takip edin

Eğitim

ÖSYM Başkanı Ersoy: Elektronik Yabancı Dil Sınavı’na 5 bin 263 aday başvurdu

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

ÖSYMden yapılan yazılı açıklamaya göre; cumartesi günü saat 13.45te başlayacak Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2025/9), Ankara, İstanbul, İzmir ve Adanada toplam 46 e-sınav salonunda İngilizce olarak yapılacak. Adaylar, saat 13.30dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Adaylara 80 sorudan oluşan test için 180 dakika süre verilecek, ek süre verilmesi uygun görülen engelli adaylar ise ilave sürelerini kullanabilecekler. Kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulunmayan veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı olmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri açık tutulacak.

ELEKTRONİK SINAVLARIN ÇEŞİTLİLİĞİ VE KAPASİTESİ ARTACAK

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy da sınavla ilgili, “Bu yıl 9uncusu düzenlenecek Elektronik Yabancı Dil Sınavına 5 bin 263 aday başvurdu. Sınavda emniyet personeli dahil 329 kişi görev yapacak. 10 engelli aday sınava başvurmuş durumda ve bu adaylar için gerekli düzenlemeler yapıldı. Cumartesi günü bu yılın İngilizce dilinde 5inci Elektronik Yabancı Dil Sınavını düzenleyeceğiz. Sınava katılacak tüm adaylara başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ersoy ayrıca, “Elektronik sınav uygulamalarımızın çeşitliliğini ve kapasitesini arttırmayı planlıyoruz ve bu doğrultuda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Elektronik sınavlar adaylara hızlı sonuç alma ve sınav sonucunu kullanma imkanı sunuyor” açıklamasında bulundu.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam