Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Osmaniye Valisi: Yıkılan binaların hepsi 1999’dan önce yapılanlar

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

OSMANÄ°YE Valisi Erdinç Yılmaz, 1999 Marmara depremi sonrasında, yönetmeliÄŸe uygun inÅŸa edilen binaların, hasar alsa da ayakta kaldığını belirterek, “Yıkılan binaların hepsi 1999’dan önce yapılanlar” dedi.

KahramanmaraÅŸ merkezli depremlerden etkilenen ÅŸehirlerden Osmaniye’nin kent merkezinde, 249 bina yıkıldı, 318 bina için acil yıkım kararı verildi. Ağır hasar alan 3 bin 497 binanın yıkımı için de çalışma baÅŸlatıldı. Vali Erdinç Yılmaz, depremde oÄŸlu, gelini, 6 aylık torunu ve dünürlerini kaybeden depremzede Hanifi Aslankurt’u ziyaret edip baÅŸsaÄŸlığı diledi. Aslankurt ile sohbet eden Vali Yılmaz, kentteki yapıların durumuyla ilgili açıklama yaptı. 1999 yılında gerçekleÅŸen Marmara depremi sonrasında çıkan yönetmeliÄŸe uygun inÅŸa edilen binaların hasar alsa da ayakta kaldığına dikkat çeken Vali Yılmaz, “Öncesinde yapılmış çok katlı binalar ağır hasar aldı. Yıkılan binaların hepsi 1999’dan önce yapılanlar” diye konuÅŸtu.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam