Spor

Oscar Piastri, Belçika’da zafere ulaştı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Yarış öncesi etkili olan yoğun yağmur nedeniyle start yaklaşık 80 dakika gecikmeyle verildi. 5inci turda başlayan mücadelede Eau Rouge çıkışında Norris’i geride bırakan Piastri, Kemmel Düzlüğü’nde farkı açarak liderliği ele geçirdi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Pistteki kuruma eğiliminin artmasıyla stratejik pit stoplar devreye girdi. Piastri 12nci turda orta hamur lastiklere geçerken, Norris bir tur sonra sert lastik tercihiyle pite girdi ve çıkışta takım arkadaşının 9 saniye gerisinde kaldı.

Son bölümlerde Norris farkı 3,1 saniyeye kadar indirse de, sondan bir önceki turda La Source virajında yaptığı küçük hata farkın yeniden açılmasına neden oldu. Yarış sonunda Piastri, 3,4 saniyelik avantajla damalı bayrağı ilk sırada gördü.

Yarışın galip ikilisi, üçüncü sıradaki Charles Leclerc’e açık ara fark attı. Ferrari pilotu, Piastri’nin 20 saniye gerisinde finiş gördü ve Cumartesi günü sprint yarışını kazanan Red Bull sürücüsü Max Verstappen’i arkasında tutmayı başardı. Verstappen, podyumu sadece 1,5 saniye farkla kaçırdı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version