Türkiye

OGM’den 1 hafta için ‘orman yangını riski’ uyarısı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Orman Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 19-25 Temmuz tarihleri arasında meteorolojik verilere göre sıcaklıkların 6-12 derece artması beklendiği belirtilerek, “Artan sıcaklık, düşük nem ve rüzgarla birleşince, dünya genelinde orman yangınları çok hızlı ve yüksek enerjiyle yayılıyor. Erken müdahalelere rağmen kontrol altına almak güçleşiyor. Bu süreçte; anız yakmayın, sigara izmaritini yere atmayın, açık alanda ateş yakmayın, cam şişeleri doğaya bırakmayın” denildi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Orman yangınlarının yüzde 86’sının insan kaynaklı olduğuna dikkat çekilerek, “Bir anlık dikkatsizliğiniz, afet boyutunda bir yangına sebep olabilir. Hapis cezası almanıza neden olabilir. Yangınları birlikte söndürebiliriz. Hem de daha başlamadan” ifadeleri kullanıldı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version