Türkiye
Nevşehir – Zeytin Dalı Harekatı gazisine Devlet Övünç Madalyası verildi

TÜRK silahlı Kuvvetleri’nin 2018 yılında Suriyenin Afrin bölgesine yönelik gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı’nda gazi olan Piyade Uzman Çavuş Zeki Didinmeze Devlet Övünç Madalyası verildi.
Nevşehir Valiliğinde düzenlenen törene; Vali Ali Fidan, Piyade Uzman Çavuş Zeki Didinmez ve ailesi katıldı. Vali Ali Fidan, “Sadece siz değil, çocuklarınız ve torunlarınıza taşıyacağınız Devlet Övünç Madalyasını, Cumhurbaşkanımız adına size tevdi ediyorum. Tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Hayattaki gazilerimize uzun ömürler diliyoruz. Allah bu devleti kahramansız bırakmasın” dedi.
BENİM İÇİN ÇOK GURUR VERİCİ
Gazi Zeki Didinmez, “Bugün Çanakkale Zaferinin 110uncu yıl dönümünde, Devlet Övünç Madalyası törenimiz oldu. Gerçekten benim için çok mutlu ve gurur verici bir olaydı. Tüm gelen misafirlerimizin ayağına sağlık. Bizler, şehit nurlanmış, gazi onurlanmış asker diyoruz. Şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimizi şifalar diliyorum. 2018 yılında Suriyenin Afrin bölgesinde yaralandım. Hareket çok hızlı devam ediyordu. Kuran- ı Kerimi eline alıp da şehit olan arkadaşımızdan bir gün sonra ben de aynı yerde gazi oldum. Devletimiz bizim her zaman yanımızda oldu. Cumhurbaşkanımıza bize verdiği değer ve önem için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Haber-Kamera: Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR,
