Türkiye

Nemrut’ta ayı ve 2 yavrusu, belgesel ekibinin kurduğu sofrayı dağıttı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Mavi ve yeşilin tonlarını bünyesinde barındıran, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi çerçevesinde Mükemmeliyet Ödülü alan 2 bin 250 rakımlı Nemrut Krater Gölü, son zamanlarda bölgede yaşayan ve insanların sık sık elle beslediği bozayılarla gündeme geliyor. Bölgede her geçen gün sayıları artan bozayılar, yiyecek bulabilmek için piknik yapanların çevresine geliyor. Dün de belgesel çekimi için bölgeye giden 4 kişiden oluşan ekip, anne ve ayı 2 yavrusu ile karşılaştı. Bir anda panikleyen ekip, kurdukları piknik sofrasını bırakıp, bölgeden uzaklaştı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Ekibin yönetmeni Atilla Görür, “Nemruta belgesel çekimleri için geldik. Kampımızı kurduk ve burada soframızı kurup bir şeyler yemek istedik. Tam da o sırada ayı saldırısına uğradık. Anne ve 2 yavru ayı bize doğru saldırmaya başladı. Maalesef kampımızı terk etmek zorunda kaldık. Bütün malzemelerimizi dağıttılar, bizi yanaştırmadılar. Ama çok şükür bizlere zarar vermediler. Bizler kaçınca bizden vazgeçtiler” dedi.

Olay sonrası bölgeden ayrılan belgesel ekibi, o anları da cep telefon kamerasına çekti.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version