Sosyal medyada bizi takip edin

Dünya

NATO Genel Sekreteri Rutte, Avrupa’ya savunma harcamalarını artırma uyarısında bulundu

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, 61’nci Münih Güvenlik Konferansında, (MSC 2025) ‘NATO, ABD ve Transatlantik Güvenlik’ konulu bir panele katıldı. Rutte, Avrupanın savunma harcamalarını artırması gerektiğini belirterek, yeni harcama hedefinin mevcut yüzde 2 seviyesinin çok üzerine çıkacağını ve ABDnin bu taahhüdü yakından izleyeceğini kaydetti.

Rutte, Ukrayna konusunda ise NATOnun ülkenin olası Rus saldırısına karşı güvende kalmasını sağlama amacıyla kolektif kararlılığını bir kez daha teyit ederek, eğitim ve silah tedariki dahil askeri yardımın devam etmesinin önemini vurguladı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir