Güvenlik

Narin Güran cinayetine ilişkin ‘Suçluyu kayırma’ davası yeniden görülmeye başlandı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesinde 21 Ağustos 2024te kaybolduktan sonra arama çalışmalarının 19uncu gününde dere yatağında çuvalda, üzeri 30, 25 ve 20 kilo ağırlığındaki 3 taşla kapatılıp, çalılıklarla gizlenmiş halde cansız bedeni bulunan Narin Güranın ölümüne ilişkin 4 kişi hakkında Diyarbakır 8inci Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Aracında Narine ait DNA ve kıl örneği bulunan amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran ile gözaltına alındıktan sonra cesedi dere yatağına taşıdığını itiraf eden komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

DOSYA YARGITAYA TAŞINDI

28 Aralık 2024te görülen davanın 2nci duruşmasında Salim Güran, Enes Güran ve Yüksel Gürana İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Nevzat Bahtiyara ise Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinin 4 sanık hakkında verilen hapis cezalarını oy çokluğuyla onamasının ardından dosya Yargıtaya gitti. Yargıtay 1inci Ceza Dairesi, Narin Güranın öldürülmesine ilişkin davada Salim Güran, Yüksel Güran ve Enes Güran hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını onadı. Sanık Nevzat Bahtiyarın ise eylemlerinin nitelikli kasten öldürmeye yardım kapsamında değerlendirilmesi gerektiği belirterek, verilen cezayı oy birliği ile bozarak dosyayı 8inci Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

SUÇLUYU KAYIRMA SUÇUNDAN DAVA

Narin Güran cinayeti ile ilgili suça sürüklenen 3 çocuğun bulunduğu toplam 15 kişi hakkında da Suçluyu kayırma suçundan 2 ayrı iddianame düzenlendi. İddianameler, Diyarbakır 17nci Asliye Ceza Mahkemesi ile Diyarbakır 2nci Çocuk Mahkemesi’nde kabul edilerek birleştirildi. Mahkeme, tutuklu sanıklar B.G., F.G. ve M.G. hakkında 3 yıl 6 ay, M.S.A., M.Ş.K. ve M.K. hakkında 3 yıl hapis cezası vererek, ilk üç sanığın tutukluluğunun devamına, diğer üç sanığın tahliyesine karar verdi. Tutuksuz sanıklar H.G., Ş.K., İ.H.G., B.G., K.G. ve Ö.F.G. 3 ile 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılırken, suça sürüklenen çocuklardan R.A. (16) 1 yıl 3 ay, M.G. (16) ve İ.K.ye (17) 1 yıl 8 ay hapis cezası vererek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve denetim uygulanmasına hükmetti.

TUTUKLU 3 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

İstinaf incelemesini yapan Bölge Adliye Mahkemesi 7’nci Ceza Dairesi, Suçluyu kayırma suçunun oluşup oluşmadığının, Narin Güranın öldürülmesine ilişkin ana davanın sonucuna bağlı olduğunu, bu dosyanın halen Yargıtay aşamasında bulunması nedeniyle 2 dosya arasında bekletici mesele ilişkisi bulunduğunu ve hükümlerin bu aşamada kesinleşemeyeceğini belirtti. İstinaf kararında ayrıca tutuklu sanıkların cezaevinde kaldıkları sürenin hükmedilen ceza miktarına yaklaşmasının infaza dönüşme riski doğurduğu vurgulanarak B.G., F.G. ve M.G.nin yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi. Bu kararla dosyada tutuklu sanık kalmadı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

DAVA YENİDEN GÖRÜLMEYE BAŞLADI

Diğer yandan dosyada katılan olarak yer alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) tarafından yapılan istinaf başvuruları reddedildi.

Bölge Adliye Mahkemesi 7nci Ceza Dairesinin sanıklar hakkında verilen mahkumiyet hükümlerini bozmasının ardından 15 kişi yeniden yargılanmaya başladı. Diyarbakır 17nci Asliye Ceza Mahkemesinde yeniden görülmeye başlayan davanın duruşmasına; bazı sanıklar katılırken, avukatlar da salonda hazır bulundu. UCİM avukatları ise duruşmaya alınmadı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

DURUŞMA 11 HAZİRANA ERTELENDİ

Mahkeme, ana dava ile birleşme hususunda 8inci Ağır Ceza Mahkemesine muvafakat verip vermediği hususunun sorulmasına karar vererek, duruşmayı 11 Hazirana erteledi. Güran ailesinin avukatlarından Mahir Akbilek, “Bölge Adliye Mahkemesi 7’nci Ceza Dairesi, kaldırma kararında ana davayla birleştirilmesi gerektiğini öne sürüyordu. Bugün yapılan duruşma ile Diyarbakır 17nci Asliye Ceza Mahkemesi, bu bozma sebebini Diyarbakır 8inci Ağır Ceza Mahkemesine sormaya, dolayısıyla birleştirme olacaksa buna muvafakat ettiğini bildirmeye yönelik işlem tesis etti” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version