Sosyal medyada bizi takip edin

Emeklilik

Naci Görür Uyardı! Marmara Depremi Olasılığı Yüzde 47’ye Çıktı!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir canlı yayında Türkiye’nin fay hatlarındaki son hareketlilikleri değerlendirdi ve önemli uyarılarda bulundu.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir canlı yayında Türkiye’nin fay hatlarındaki son hareketlilikleri değerlendirdi ve önemli uyarılarda bulundu.

Türkiye’de son günlerde artan deprem hareketliliği, uzmanları endişelendiriyor. Adana’da gerçekleşen 4.6, 4.5 ve 4 büyüklüğündeki depremler, ardından Akdeniz’de kaydedilen 4.9 büyüklüğündeki deprem, dikkatleri bu bölgeye çevirdi. Habertürk canlı yayınına katılan Prof. Dr. Naci Görür, Adana’da yaşanan depremlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu ve fay hatlarına dair kritik açıklamalar yaptı.

Deprem Fırtınası Bekleniyor mu?

Prof. Dr. Görür, “Deprem fırtınası demek için bir neden yok” diyerek, Adana bölgesinde meydana gelen depremlerin ardında yatan nedenleri anlattı. Görür, “Adana havzasında bir deprem olabileceğini düşünüyoruz. Bunun sebebi de Doğu Anadolu Fayı’dır. Bu fay, Bingöl-Karlıova’dan başlayıp Kahramanmaraş’a kadar uzanıyor ve oradan da Adana havzasına doğru ilerliyor” ifadelerini kullandı.

Adana’da Deprem Beklentisi

Adana bölgesinde olası bir depreme dikkat çeken Görür, “Doğu Anadolu’nun Hatay’a kadar olan kısmı, Doğu Anadolu Fayı’na değil; Ölü Deniz Fayı’na aittir. Bingöl-Karlıova’dan başlayan ve Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş depremlerini üreten bu fay hattı, enerjinin bir kısmını Adana havzasına aktarmış olabilir. Bu nedenle Adana havzasında belirli bir ölçüde deprem bekliyoruz” dedi.

Marmara Depremi Uyarısı

Prof. Dr. Görür, Marmara Bölgesi’nde beklenen olası büyük depreme de dikkat çekti. “ABD’li bilim insanları liderliğindeki bir ekip, 2000 yılında Marmara Bölgesi’nde 7 veya üzeri büyüklüğünde bir depremin olma olasılığını yüzde 64 olarak belirlemişti. Bu olasılık, son yapılan revizyonlarla yüzde 47’ye düşürüldü. Ancak bu yüzde 47’lik olasılık bile çok yüksek. Marmara Bölgesi’nde her an 7 veya üzeri bir depremle karşılaşabiliriz” diye konuştu.

Prof. Dr. Görür, bu yüksek olasılığa rağmen gerekli önlemlerin alınmasında gecikildiğini vurguladı ve “Tabiat ve bilim bize her şeyi söylediği halde neden bu kadar yavaşız, anlamıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Instagram Ne Zaman Açılacak? Son Dakika Gelişmeler!

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam