Güvenlik
Muğla – Eski eşi tarafından öldürülen Hüsne’nin annesi: En ağır cezayı alsın
MUĞLAnın Bodrum ilçesinde Hacı Ömer Alçının (45) tabancayla vurup öldürdüğü eski eşi Hüsne Topalın (39) annesi Hatun Topal, “En ağır cezayı alsın” dedi.
Olay, geçen yıl 24 Temmuzda saat 16.30 sıralarında Geriş Mahallesi 6012 Sokakta meydana geldi. Hacı Ömer Alçı, 2021 yılında boşandığı Hüsne Topalın evine gitti. Evin önüne inen Topal ile Alçı arasında tartışma çıktı. Hacı Ömer Alçı, tartışmanın büyümesi ile Hüsne Topalı darbetti. Aldığı darbelerle yere düşen Topalın yardım çağrıları sonrası arkadaşı Sedat Tüter (43) yanlarına gelip, Alçıya engel olmaya çalıştı. Bu sırada tabancasını çıkaran Hacı Ömer Alçı, eski eşi Hüsne Topal ve Tütere art arda ateş etti. Topal ve Tüter kanlar içerisinde yere yığılırken, şüpheli otomobille kaçtı. Ambulansla hastaneye kaldırılan yaralılardan 3 çocuk annesi Hüsne Topal, yaşamını yitirdi. Hacı Ömer Alçı polis ekipleri tarafından yakalandı. Öte yandan olayda kullanılan suç aleti tabancayı sakladığı tespit edilen Alçının oğlu Bedirhan Alçı (20) da gözaltına alındı. Depremden sonra Bodruma yerleştiği öğrenilen Topalın cenazesi, memleketi Hatayda toprağa verildi. Hacı Ömer Alçı ve oğlu Bedirhan Alçı tutuklandı. Bedirhan Alçı, geçen yıl 23 Ağustosta adli kontrol tedbirleri uygulanarak tahliye edildi.
8 SAYFALIK İDDİANAME HAZIRLANDI
Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin soruşturmasını tamamlayıp 8 sayfalık iddianame hazırlandı. İddianamede; Hacı Ömer Alçı için boşandığı eşi Hüsne Topalı Kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Sedat Tüteri Kasten öldürmeye teşebbüsten 15 yıla kadar hapsi istenirken, oğlu içinse Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçundan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Alçının iddianamede yer alan ifadesinde; aralarında otomobil ticareti olan Topaldan 250 bin lira alacağı olduğunu, olayın da bu nedenle çıkan tartışmada meydana geldiğini ileri sürdü. İddianamede; Hacı Ömer Alçının, Hüsne Topala olaydan önce “Sedata olan düşkünlüğün senin sonun olacak. Onunla iş için bile muhatap olma, senin sonunu getiririm. Ya onu her yerden engelle ya da cesaretin varsa iş alırsın başına. Ben görürüm, duyarım nasıl olsa. İş için bile muhatap ol seni öldürürüm bilesin” diyerek küfürlü içerikler yazdığı ve tehdit ettiğinin ortaya çıktığı vurgulandı. Olayda Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirmekten suçlanan oğlu Bedirhan Alçı da hakkındaki suçlamaları reddetti.
ÇOK PİŞMANIM ONUN YERİNE BEN ÖLSEYDİM
Bodrum 1inci Ağır Ceza Mahkemesinde bugün davanın ikinci duruşması görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Hacı Ömer Alçı, tutuksuz sanık Bedirhan Alçı, Hüsne Topalın annesi Hatun Topal ile ailesi ve avukatları katıldı. Duruşmada dinlenen Hatun Topal, davadan vazgeçmediğini belirtip, “Hacı Ömer Alçı en ağır cezayı alsın” dedi. Topal ailesinin avukatları, sanık lehine olayı görmeyen tanıkların dinlenmesinin reddini istedi. Avukatların karşılıklı beyanlarının ardından söz verilen Hacı Ömer Alçı, “Çok pişmanım, onun yerine ben ölseydim daha iyi” diyerek savunma yaptı. Mahkeme heyeti, Sedat Tüterin sağlık durumuna ilişkin rapor talebi ile birlikte tanıkların dinlenmesinin reddine karar vererek, duruşmayı 14 Ekime erteledi.
Haber- Kamera: Fırat AKAY/BODRUM(Muğla),