Ekonomi
Milyonlarca Emekliyi Sevindiren Haber! Emekli Maaşlarına İntibak Zammı Geliyor!
Milyonlarca emekliyi sevindirecek bir gelişme yaşandı.


Milyonlarca emekliyi sevindirecek bir gelişme yaşandı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaşlarına intibak yasası üzerinde çalışıldığını açıkladı.
Milyonlarca emeklinin Ocak ayında %49,25 oranında bir zam almasına rağmen, en düşük emekli maaşı 10 bin TL seviyesinde kalmıştı. Bu durum, emekliler arasında hayal kırıklığına neden olmuştu.
Özgür Erdursun, hükümetin Orta Vadeli Program’da en düşük emekli aylığını artırmayı hedeflediÄŸini belirtti.
“Hükümet, bu tür uygulamalara son vermek istiyor” diyen Erdursun, “Ä°ntibak yasası ile emekli aylıklarının, yatırılan primlere ve gün sayısına göre artırılması planlanıyor” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Erdursun’a göre, eÄŸer emekli aylıklarına sabit bir artış yapılmaz ve fiyatlar artmaya devam ederse, enflasyonun düşüşü Temmuz ayından sonra gerçekleÅŸecek. Temmuz ayında asgari ücrete %25 ila %30 arasında bir zam yapılması beklenirken, emekli aylıklarına da benzer bir artış yapılması durumunda en düşük emekli aylığının 10 bin TL seviyesinde kalması öngörülüyor.
Erdursun, emeklilerin yaÅŸadığı bu sorunun çözümü için düzenli bir intibak yapılması gerektiÄŸini vurgulayarak, “Ä°ntibak sayesinde emekli aylıkları güncellenecek ve en düşük temel aylık veya tamamlanan aylık meselesi ortadan kaldırılabilir. Bu sayede, emekliler enflasyon karşısında daha rahat bir nefes alabilirler” dedi.
