Emeklilik
Milyonlarca Emeklinin Gözü Kulağı TBMM’de: Emeklinin Ek Zam Farkı Ne Zaman Yatacak? İşte Son Gelişmeler
TBMM’nin tatile girmesi öncesinde yoğun mesai hafta sonunda da devam ediyor.
TBMM, tatile girmeden önce yoğun mesai yapıyor ve milyonlarca emekli nefesini tuttu! En düşük emekli maaşını 12.500 TL’ye yükselten teklifin TBMM Genel Kurulu’ndan geçmesi bekleniyor. İşte detaylar ve ek zam farkının ne zaman yatacağına dair son gelişmeler…
En Düşük Emekli Maaşı 12.500 TL’ye Yükseliyor!
SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz döneminde 6 aylık enflasyona göre %24,73 zam aldı. Memur ve memur emeklisi ise enflasyon farkı ve toplu sözleşme hesabıyla %19,31 zam aldı. 10.000 TL olan en düşük emekli maaşı ise 12.500 TL’ye çıkarıldı. SGK’nın duyurusuna göre, Emekli Sandığı kapsamında maaş alanların 2024 yılı Temmuz dönemi zam farkları hesaplara geçti.
TBMM’de Kritik Oylama
TBMM Genel Kurulu’nda, en düşük emekli maaşının 12.500 TL’ye yükseltilmesini de içeren yasa teklifi görüşülüyor. Şu ana kadar 27 madde kabul edildi ve 28’inci maddeyle görüşmelere devam ediliyor. Teklifte toplam 54 madde bulunuyor ve 29’uncu madde en düşük maaşına ek zammı kapsıyor. En düşük emekli maaşını yükselten maddenin bugün TBMM Genel Kurulu’nda oylanması bekleniyor.
Ek Zam Farkı Ne Zaman Yatacak?
Yasa teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete’de yayımlanması gerekiyor. Yaklaşık 3 milyon 703 bin emeklinin zam farklarının Ağustos ayı başında yatırılması planlanıyor. AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Farkın ne zaman yatması önemli değil. 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olduğu için yatacak. Ay başında emekli maaşlarını alıyorsa 1 Ağustos’ta 12.500 TL yerine 17.500 TL alacaklar” açıklamasında bulundu.