Sosyal medyada bizi takip edin

Politika

Millet ittifakı için hangi aday ön plana çıkıyor?

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “Millet İttifakı’nın tek adayla gitmesini doğru buluyorum” dedi. Toprak seçim ile ilgili “İki kutuplu olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı’nın ortak adayı konusunda konuşan CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı’nın “tek aday” çıkarması önerisi için, “Millet İttifakı’nın tek adayla gitmesini doğru buluyorum, çünkü öncelikleri tek” dedi.

“MİLLET İTTİFAKI’NIN TEK ADAYLA GİTMESİNİ DOĞRU BULUYORUM”

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Milliyet Gazetesi’ne konuştu. Toprak şu ifadelerini kullandı, “Kemal Bey yerinde oturan bir lider değil, halka dokunan, halkın sorunlarını dert edinen bir lider… Yarın cumhurbaşkanı da başbakan da olsa il ziyaretlerine devam edecek. (İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in cumhurbaşkanlığı seçimleri için tek aday önerisi) Millet İttifakı’nın tek adayla gitmesini doğru buluyorum, çünkü öncelikleri tek. Ben seçimin iki kutuplu olacağını düşünüyorum. Bir tarafta bugünkü Cumhur İttifakı’nın getirdiği, yargıda, ekonomide, her şeyi kendisine bağlayan tek adam sistemi var. Ortak akıl yok.

“İNGİLTERE’DE BİR AVUÇ TEFECİYE YÜKSEK FAİZLE TESLİM OLUNMUŞ”

Baktığınızda bu sistemle işsizlik, yoksulluk ve diğer sorunlar büyümüş. Mafyalar devletin içinde yuvalanmış. Dış politikada komşularımızla ilişkilerimiz çok kötüye gitmiş. Halk vergisini veriyor ama paranın nereye gittiğini bilmiyoruz. İngiltere’de bir avuç tefeciye yüksek faizle teslim olunmuş. Bu sistemin ülkeye kattığı iyi hiçbir şey olmadığını görüyoruz. Diğer tarafta güçlendirilmiş parlamenter sistemi savunan Millet İttifakı var. 21. Yüzyılı kucaklayan ama 20. Yüzyılın da değerlerini taşıyan dış politikasıyla, ‘yurtta sulh cihanda sulh’ diyen, komşularıyla bölgesel dış politikayı öngören bir sistem var. Güçlendirilmiş parlamenter sistemde şeffaflık, denetim, hesap verilebilirlik olacak. Dolayısıyla ya parlamenter sistemi, ortak aklı savunacağız ya da ülke tek adamın aklına teslim olacak.

“YAPAY GÜNDEMLE TOPLUMU UYUTAN KAMPANYALAR”

Seçimin kaderini yoksulluk, işsizlik, Türkiye’nin saygınlığının yok edilmesine tepkiler, yapay gündemle ‘toplumu uyutan’ kampanyalar belirleyecek. Yani seçimin kaderini ülke gerçeği, halkın sesi-nefesi belirleyecek. Halkın gerçeği ortada; iş-aş yok, yoksulluk zirvede.

“25 YIL SONRA ANKARA, İSTANBUL ALINDI”

Millet İttifakı sınavını başarıyla verdi. Biz bunu üç yerde test ettik. Birincisi anayasa referandumuydu. Bu anayasanın Türkiye’ye hayrı olmayacağını söylüyorduk, görüldü ki hayrı yok. İkincisi genel seçimlerdi. Oradan da başarıyla çıktı. Üçüncüsü yerel seçimler. 25 yıl sonra Ankara, İstanbul alındı. Şimdi dördüncü seçimimiz olacak. Öncelikleri uyuşan, ‘ben’ değil ‘biz’ diyen bir Millet İttifakı, liderler masası var. Millet İttifakı aslında milletin kendisi. Milliyetçisi, mütedeyyini, Kürt’ü, sosyal demokratı, solcusu var. Hepsi inançlı, ülkesini çok seven insanlar. Toplumun tüm renkleri Millet İttifakı’nda.

“KILIÇDAROĞLU’NUN YÜZDE 10’UN ÜZERİNDE BİR OY ARTIŞI VAR”

Şu anda oylarımız artıyor. Son dört ayda kişisel olarak, Sayın Kılıçdaroğlu’nun yüzde 10’un üzerinde bir oy artışı var. Yani hem CHP liderine hem de CHP’ye büyük bir ilgi var. Partiden 2 kişi gidiyorsa 10 kişi geliyor. (HDP’ye bakanlık verileceği iddiası) Ortada seçim, kurulacak bir hükümet, böyle bir ittifak görüşmesi yok. Havuz medyasının desteklediği yapay bir gündem. Hükümet yok ki bakan olsun. Kim seçildi de kime bakanlık teklif ediyor. Millet İttifakı’nın başkan adayı kim, böyle bir masa daha kurulmadı, ülkenin seçime ne zaman gideceği belli değil. Ülke şu anda seçim bekliyor mu, evet bekliyor. Çünkü artık yönetilemez noktaya geldi.

“SAYI 6 MİLYONU BULDU”

Bu kadar yabancının, mültecinin kaçak ya da belli yollarla ülkeye girerek burada kalıcı olmasını ülkemizin endişe verici temel bir sorunu olarak görüyorum. Sayı 6 milyonu buldu. Türkiye’nin neredeyse yüzde 8’i yabancı oldu ve bunlar denetlenemiyor. Büyükşehirlerde gettolarını, çetelerini oluşturdular. İkincisi işsizlik. Suriyelilerin ülkelerine dönecek alt yapıyı oluşturmamız lazım. Bu sorun çözülmeden Türkiye’de huzur olacağına inanmıyorum.”

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam