Sosyal medyada bizi takip edin

Güvenlik

Midesindeki 9 pil, endoskopik yöntemle çıkarıldı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Doğubayazıt ilçesindeki cezaevinde kalan 28 yaşındaki mahkum, intihar girişimi sonrası Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesine getirildi. Acil serviste yapılan muayene ve röntgen çekimleri sonucunda midesinde çok sayıda yabancı cisim tespit edilen mahkum Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Mahkum, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesinden Dr. Öğretim Üyesi Adem Aslanın da yer aldığı ekip tarafından endoskopik müdahaleye alındı. Mahkumun midesindeki 9 pil başarılı bir şekilde çıkarıldı. Poşet içerisinde yuttuğu 3 adet jiletin doğal yollarla çıkması beklenecek olan mahkum hastanede yakın takibe alındı.

GÖRÜNTÜLEME BULGULARINA GÖRE KARAR VERİLDİ

Endoskopik müdahaleye hastanın durumu ve görüntüleme sonucu karar verildiğini belirten Dr. Öğretim Üyesi Adem Aslan, “Midede bulunan 9 adet kalem pili endoskopik yöntemle tek tek çıkardık. Pillerin mide içinde kalması durumunda kimyasal yanık, kanama ve mide delinmesi gibi ciddi riskler söz konusuydu. Pil sayısının fazla olması bu riskleri daha da artırıyordu. Jiletler için ise mideyi geçtikten sonra bağırsakta sabitlenmemişse ve hastada acil bir belirti yoksa kontrollü şekilde doğal yoldan atılması tercih edilebilir. Bu karar, hastanın anlık durumu ve görüntüleme bulgularına göre verilmiştir” dedi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • İntihar girişiminde bulunan bir mahkumun midesinden, 9 adet kalem pil tek tek çıkarıldı. Mahkumun poşet içerisinde yuttuğu 3 adet jiletin doğal yollarla çıkması beklenecek. Fotoğraf: Ağrı,(DHA)

Continue Reading
Reklam