Sosyal medyada bizi takip edin

Politika

MHP, ‘Terörsüz Türkiye’ raporunu Meclis’e sundu

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

TBMMde kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu üyesi de olan MHPli Yıldız, raporu teslim etmeden önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, raporun 120 sayfadan ve pek çok bölümden oluştuğunu söyledi. Yıldız, “Raporumuzda daha çok siyasal değerlendirmeler var. Sonunda yapılacak şeyler var. Bu yapılacak şeyler tabii şarta bağlı; örgütün tamamen dağıtılması, silahların teslim edilmesi ve bu hususların güvenlik güçleri tarafından tespit edilmesi ve ilanıdır” dedi.

Örgüt üyeleriyle ilgili yapılacak yasal düzenlemeler hakkındaki soru üzerine Yıldız, “Mevcut durumda Türk Ceza Kanununun 221inci maddesi bellidir. Suça karışmamış olanlar teslim olmaları halinde ceza görmeyecekler; ancak herhangi bir cezaya muhatap olmama manasında değil, yani beraat şeklinde anlaşılmaması gerekir. Bir denetimli serbestlik süresine tabi olacaklar. Suça karışmamış olanlarla ilgili ise tabii herkesin raporu birbirine benzemeyebilir. Bizim düzenlememiz başka ancak komisyonda grubu olan partiler olarak raporu mutlaka ortaklaştıracağız. CHP, AK Parti, DEM ve grubu olmayıp rapor hazırlayan arkadaşların da görüşlerinden faydalanacağız. Ortak bir şey çıkacak; ancak söylediğim gibi bir kanuni düzenleme için örgütün bütün kuruluşlarıyla beraber yani PKK ve tabii PYD de dahil olmak üzere kuruluşlarını dağıtması ve devletin yetkili organları tarafından bunun ilan edilmesi gerekir. Bu kimdir mesela; Milli İstihbarat Teşkilatı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet birimleridir. Bu birimlerimiz gerekli açıklamaları yaptıktan sonra kanuni düzenleme yapmak kolay. İnfaz düzenlemesi mutlaka yapılacak. Ceza indirimini af şeklinde anlamayın. Zaten bizim İnfaz Kanunumuz yani bu mesele olsun olmasın yeniden ele alınmak durumundadır. Devamlı söylerim ben, Yamalı bohçaya dönmüştür diye. Yani bu meselelerden ayrı olarak İnfaz Kanunu, Anayasa, Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanununun da bu dönemde ele alınıp yeniden yazılması lazım” diye konuştu.

Yıldız, raporda, umut hakkı olup olmadığı yönündeki soru üzerine de “Görürsünüz” cevabını verdi.

RAPORUMUZU TESLİM ETTİK

MHPli Yıldız, raporu TBMM Başkanlığına teslim etti. Yaklaşık yarım saatlik görüşmenin ardından Yıldız, “Raporumuzu teslim ettik. DEM Parti teslim etmiş, AK Parti bugün muhtemelen teslim eder. CHP, tekrar gözden geçirelim diyerek pazartesi gününe kadar süre istemiş. Önümüzdeki hafta tamamlanır ve yayımlanır” diye konuştu.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam