Sosyal medyada bizi takip edin

Eğitim

MEB’den ev ödevlerinde yeni dönem: Test çözme ve özet çıkarma bitti, sanatsal ve kültürel etkinliklere ağırlık verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul ve ortaokul öğrencileri için ev ödevleriyle ilgili yeni bir düzenlemeye gitti.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul ve ortaokul öğrencileri için ev ödevleriyle ilgili yeni bir düzenlemeye gitti. Buna göre, artık sadece tek bir konuya odaklanan test çözme ve özet çıkarma gibi ev ödevleri verilmeyecek.

MEB tarafından yapılan açıklamada, öğrencilerin sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel etkinliklere katılımını teşvik etmek ve aileleriyle kaliteli zaman geçirmelerini desteklemek amacıyla etkileşimli dijital rehber kitaplar hazırlandığı belirtildi.

Bu kapsamda, öğrenciler yarıyıl tatili boyunca bu rehber kitaplarda yer alan etkinliklere katılarak, yeni beceriler edinebilecek ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunabilecekler.

Öğrenciler, bu kitaplarda yer alan etkinlikleri aileleriyle birlikte yaparak, hem kaliteli zaman geçirebilecekler hem de öğrenme süreçlerini daha eğlenceli hale getirebilecekler.

MEB, bu düzenlemeyle öğrencilerin eğitim-öğretim süreçlerine daha aktif katılımlarını sağlamayı ve öğrencilerin öğrenme becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

Diğer eğitim öğretim değişiklikleri

MEB, bu yıl eğitim-öğretim süreçlerinde bir dizi değişikliğe gitti. Mevzuat düzenlemeleriyle liselerde devamsızlık koşulları yeniden düzenlendi, sınıf tekrarı yeniden uygulamaya konuldu ve açık öğretime geçişler zorlaştırıldı.

Bu kapsamda açık liselere, sadece istisnai durumda olan öğrencilerin kayıtları yapıldı. Ayrıca liselerde öğrencilerin 50 ortalamayla sınıf geçebilmesine yönelik uygulamaya son verildi. Yıl sonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanların doğrudan bir üst sınıfa geçmesi kararı alındı.

Liselerde artık devamsızlık affı da yapılmayacak. Özürsüz olarak yapılan her bir devamsızlık günü için öğrenciler, 1 saat fazla sosyal sorumluluk çalışması yapacak.

Bakanlık tarafından ilk kez sınavlara ilişkin çatı bir yönetmelik yayımlandı ve tüm sınavların ortak yazılı olarak yapılması hükmü yer aldı. Okullarda öğretmenler tarafından yapılan yazılı sınavlarda açık uçlu ve kısa cevaplı sorular kullanıldı.

Eğitim öğretim yılının ilk döneminde ülke genelinde ortak yazılı sınavlar yapıldı. Ortaokul 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için 26 Aralık’ta, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için 27 Aralık’ta ülke genelinde ortak yazılı sınav düzenlendi.

Yeni düzenleme kapsamında bu yıldan itibaren ilkokul 4. sınıflarda yazılı sınav saati uygulaması kaldırıldı ve notlar, öğrenci gelişim dosyasına göre verildi.

Ayrıca, okullarda sınav haftası uygulamasına geçildi. Bakanlık, Türkçe ve yabancı dil derslerine ilişkin de önemli kararlar aldı. Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile yabancı dil derslerinin sınavları, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçmek için yazılı ve uygulamalı olarak yapıldı.

Ayrıca öğrenciye anında geri bildirim vermek için kısa süreli sınavlar da gerçekleştirildi. Deprem bölgesinde yürütülen güçlendirme ve onarım çalışmalarıyla toplam 48 bin derslik, eğitim öğretime hazır hale getirildi, ayrıca 11 bin 76 konteyner de bölgedeki öğretmenlerin konaklaması için tahsis edildi.

Yeni eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili, 22 Ocak Pazartesi başlayacak, 2 Şubat Cuma tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8-12 Nisan arasında yapılacak. 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül’de başlayacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam