Connect with us

EKONOMİ

Markaların basın bültenleri dağıtımında Ortadoğu ülkeleri başı çekti

Yayınlanma tarihi:

Mobil cihazların ve akıllı teknolojilerin hüküm sürdüğü bir çağda, şirketlerin de online görünürlüklerine yatırım yapması kaçınılmaz hale geldi. Online PR hizmetini servis modeliyle sunan B2Press, büyümesini 2022’de de sürdürerek iş hacminde yüzde 104, ciro bazında yüzde 163 artışa imza attı. Markaların en çok yılın son çeyreğinde basın bülteni dağıtımı gerçekleştirdiğini açıklayan şirket, en çok bültenin Ortadoğu ülkelerinde dağıtıldığını duyurdu.

Mobil cihazların ve akıllı teknolojilerin yaygınlaşması, internet ve sosyal medya kullanımının yükselmesi, şirketlerin online görünürlüklerine yatırım yapmasını kaçınılmaz hale dönüştürdü. Dijital platformlardan erişilen içeriklerin satın alma kararlarında etkili olması, şirketleri online PR çalışmalarına yönlendirdi. 2016’dan bu yana PR hizmetini servis modeliyle sunan B2Press, büyüyen sektörle aynı yönde ilerleyerek geçtiğimiz yıl iş hacmini yüzde 104, cirosunu ise yüzde 163 artırdığını açıkladı.

AVRUPA’DA İKİNCİ OFİSİNİ AÇACAK

İstanbul’un yanı sıra Hollanda’nın Utrecht şehrinde de ofisi bulunan B2Press, Amsterdam’da ülkedeki ikinci ofisini açmaya hazırlanıyor. Yurt dışında büyüme vizyonunu kararlılıkla sürdüren online PR servisi, 2023’te Avrupa’nın önemli yayın gruplarıyla el sıkışmayı hedefliyor. B2Press Yönetici Ortağı Ediz Tokabaş, “Artan yayın anlaşmalarıyla Ortadoğu’nun en etkili haber dağıtıcısı konumuna yükseldik. İspanya, Hollanda, Polonya, Irak, Malezya, Endonezya gibi önemli ülkelerden yeni talepler aldık ve bu pazarlarda ürün sunarak hizmet ağımıza dahil ettik” dedi.

BASIN BÜLTENİ DAĞITIMI YÜZDE 62, ÖZEL HABER ÇALIŞMALARI İSE YÜZDE 375 BÜYÜDÜ

Online PR Servisi B2Press’ten edinilen bilgilere göre şirket, 2022’de Türkiye’de ve yurt dışında 450’den fazla markaya hizmet verdi. Dünya genelindeki basın bülteni dağıtımlarını bir önceki yıla kıyasla yüzde 62 artırarak 1.911’e çıkardı. Her 4 bültenden biri yurt dışında dağıtılırken, bültenlerin sonucunda toplam 146.368 yansıma elde edildi, her bir basın bülteni de ortalama 103 basın yansımasına dönüştü. Şirketin 2022’de farklı mecralarda yayımlanmasını sağladığı özel haber ve röportaj çalışmaları ise yüzde 375 artarak 874’e ulaştı.

EN ÇOK BASIN BÜLTENİ DAĞITIMI ORTADOĞU ÜLKELERİNDE YAPILDI

2022’de Türkiye’de 1.421 basın bülteni ve 823 özel haber/röportaj çalışmasına imza atan B2Press, yurt dışında ise 55 farklı haber ajansı ve medya veritabanı iş birliğiyle 490 basın bülteni gönderimi ve 51 özel haber/röportaj çalışması gerçekleştirdi. Globalde 25 dilde basın bülteni dağıtan online PR servisi, en çok basın bültenini Dubai/BAE, Avrupa ve ABD pazarlarında dağıttı. Dönemsel olarak bakıldığında ise 2022’de en çok ekim, kasım ve aralık aylarında basın bülteni dağıtımı gerçekleştirdi.

“2023’TEN BEKLENTİMİZ BÜYÜK”

Doğrudan markalarla çalışmanın yanı sıra, ürünlerini iletişim ajanslarına da sunmalarının iş hacminin büyümesinde etkili olduğuna dikkat çeken Tokabaş, online PR servisinin 2023 hedeflerini ise şöyle açıkladı:

“2022 pazarda öne çıktığımız, marka bilinirliğimizin önemli düzeyde arttığı ve bunu ticarileştirebildiğimiz bir yıl oldu. 2023 için hedeflerimiz çok daha büyük: İçerik yönetim sistemi gibi hedeflediğimiz projeleri öncelikle canlıya almayı planlıyoruz. Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’nın da önemli yayın gruplarıyla anlaşmalar yapmak için görüşmelerimiz devam ediyor. Dijital içerik servisimiz B2Press Plus ile gelirlerimizi çeşitlendirerek hedef pazarlarımızdaki olası oynaklıklardan en az düzeyde etkilenmeyi hedefliyoruz.”

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Yorum yapmak için tıkla