Türkiye

Mardin-Akülü sandalyeleri ücretsiz tamir eden kişiye iş yeri desteği

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

MARDİN’de akülü tekerlekli sandalyeleri cami avlusu ve okul bahçelerinde ücretsiz tamir eden Hakkı Avcı’ya, Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESO) Başkanı Ömer Özel, babasının boş durumdaki iş yerini tahsis etti. Avcı’ya ayrıca, tamir ekipmanları temin edildi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Nusaybin ilçesinde yaşayan Hakkı Avcı, yaklaşık 1 yıl önce yol ortasında arızalanan akülü sandalyedeki engelli bir kişiye yardım etti. Daha sonra Avcı, akülü tekerlekli sandalyelerinin arızalarını ücretsiz tamir etmeye başladı. Tespit ettiklerinin yanı sıra sosyal medyadan da kendisine ulaşanlara, herhangi bir iş yeri olmadığı için cami avlusu ve okul bahçelerinde hizmet veren Hakkı Avcı’ya, Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Özel babasının boş durumdaki iş yerini tahsis etti. Avcı’ya ayrıca tamir ekipmanları temin edildi.

‘YAZ SICAĞI VE SOĞUK KIŞ ORTAMINDAN KURTULDUM’

Hakkı Avcı, iş yerinde de ücretsiz tamir işlerini sürdüreceğini belirterek, “Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Özel, babasının dükkanını bana tahsis etti, sağ olsun. Ben de burada engellilerin akülü tekerlekli sandalyelerinin ücretsiz tamirini yapacağım. Daha önce cami avlularında, okul bahçelerinde, sokaklarda, neresi uygunsa orayı atölye yapıyordum. Allah Ömer Özelden razı olsun. Yaz sıcağı ve soğuk kış ortamından kurtuldumö dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

‘HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ’

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Özel ise Avcı’ya çalışmaları için teşekkür ederek, “Tüm engelli kardeşlerimizin gününü yürekten kutluyorum. Hepimiz birer engelli adayıyız. Hakkı kardeşimiz gönüllü olarak engelli araçlarının tamirini yaptığını ancak dışarıda çalıştığı için uygun bir yer istediğini söyledi. Yeşilkent Mahallesi’nde bir dükkan tahsis ettik. Demirbaşlarını ve ihtiyaçlarını da karşıladık. Hayat paylaştıkça güzelö diye konuştu.

Haber- Kamera: Ahmet AKKUŞ/ MARDİN,

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version