Türkiye

Maddi Sıkıntıdan Kurtulamayan Vatandaş Çareyi Bu Yöntemde Buldu

Enflasyonun artması vatandaşın geçim sıkıntısını berebarinde getirdi.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri, vatandaşları kredili mevduat hesaplarına (KMH) yönlendiriyor. Son bir yıl içerisinde kredili mevduat hesaplarındaki kullanım artışı yüzde 100’ü geçti. Özellikle Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrasında piyasalarda yaşanan dalgalanmalar ve ekonomik belirsizlikler bu artışa katkı sağlıyor.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Ekonomide Faiz ve Enflasyon Tartışmaları

Merkez Bankası, enflasyondaki belirsizliklere dikkat çekerek faiz kararı aldı. Ancak talep yönündeki enflasyon baskısına karşı, üretim tarafında yaşanan daralmalar faiz indirimlerinin önemini artırıyor. Ekonomistler ise yüksek gelir gruplarının taleplerini sürdürebildiğini, buna karşın alt gelir grubundaki vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını vurguluyor. Bu nedenle, birçok vatandaş ek hesap olarak bilinen kredili mevduat hesaplarına yöneliyor.

2024’te Kredili Mevduat Hesaplarına Talep Yüzde 113 Arttı

2024 yılında ek hesap kullanımı hızla arttı. Faiz oranlarının yüzde 50’ye kadar yükselmesinin ardından, en büyük artış kredili mevduat hesaplarında yaşandı. Nisan 2024 ile 11 Ekim haftası arasındaki dönemde KMH kullanımı yüzde 78 artarken, aynı dönemde taksitsiz kredi kartı harcamaları yüzde 37 ve bireysel ihtiyaç kredisi kullanımı ise yüzde 21 oranında kaldı. Yılın başından itibaren bakıldığında, ek hesap kullanımı yüzde 113 artarken, taksitsiz harcamalar yüzde 63, ihtiyaç kredileri ise yüzde 33 oranında yükseldi.

Kredi Talebinde Büyük Artış

2023 yılının başından itibaren ise kredi talebi daha belirgin hale geldi. Kredili mevduat hesapları yüzde 423 artış gösterirken, aynı dönemde taksitsiz kredi kartı harcamaları yüzde 376 ve bireysel ihtiyaç kredisi kullanımı ise yüzde 91 oranında arttı. Vatandaşlar, ekonomik sıkıntılarla başa çıkabilmek için kredi kullanımına yönelmeye devam ediyor.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

BİZİ TAKİP EDEREK DESTEK OLUN…
KAYNAK: HABER MERKEZİ

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version