Sosyal medyada bizi takip edin

Politika

Lübnan Tezkeresi’nin süresi 1 yıl daha uzatıldı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

TÃœRK Silahlı Kuvvetleri’nin, Lübnan’daki ‘BirleÅŸmiÅŸ Milletler Geçici Görev Gücü’ne verdiÄŸi desteÄŸin süresini bir yıl uzatan CumhurbaÅŸkanlığı Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.  

TBMM Genel Kurulu’nda, BirleÅŸmiÅŸ Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında Lübnan’da bulunan Türk askerinin görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına iliÅŸkin CumhurbaÅŸkanlığı Tezkeresi görüşülerek kabul edildi.

Buna göre, BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 11 AÄŸustos 2006’da kabul ettiÄŸi 1701 sayılı kararı kapsamında ve TBMM’nin 5 Eylül 2006 tarihli kararıyla TSK unsurlarının Lübnan’da bulunmasına izin veren tezkerenin süresi, 31 Ekim 2022’den itibaren 1 yıl daha uzatıldı.

 

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam