Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Lösemiyi yendi, hasta çocuklara umut için gönüllü oldu

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Burdur İl Sağlık Müdürlüğünde çalışan Kudret Özkıra, 5 yaşında lösemi teşhisi konuldu. Tedavisi bir süre Ankara SSK Dışkapı Hastanesinde devam eden Özkır daha sonra LÖSEVin ilk hastanesi olan Lösantenin ikinci hastası olarak tedavisine devam etti. Özkırın tedavisi 8 yıl boyunca LÖSEV kurucusu Üstün Ezer tarafından yapıldı. Lösemi hastalığını yenen Özkır, daha sonra LÖSEVde gönüllü olarak yer alıp, hasta çocuklara umut olmaya başladı.

ZORLU TEDAVİ SÜREÇLERİ YAŞADIM

Çocukluğunda yaşadığı süreci anlatan Özkır, “5 yaşında Burdurda lösemi tanısı konulmasının ardından Ankaraya sevk edildim. İlk tedavim Ankara SSK Dışkapı Hastanesinde başladı. LÖSEVin kurucusu Üstün Ezer doktorumdu. 4 ay tedavim orada sürdü. 6ncı aydan sonra Üstün Ezer, Gaziosmanpaşadaki Lösante Hastanesini kurdu, oraya geçtik. Işın tedavisi, kemoterapi tedavilerim orada devam etti. Zorlu tedavi süreçleri yaşadım. Ankaraya git, gel yaptık. 2008 yılında iyileştim” dedi.

LÖSEV AİLE KOMİTE ÜYESİYİM

Kan değerlerini düzenli olarak kontrol ettirdiğine değinen Kudret Özkır, iyileştikten sonra LÖSEV gönüllüsü olarak çalıştığını belirtti. Özkır, “LÖSEV Aile Komite üyesiyim. LÖSEV için ne gerekiyorsa yapıyorum. Bülten ve afiş dağıtımı, kurbanda et dağıtımı, stant açılışında yer alıyorum. İyileştiğim için şu an hasta çocuklara umut oldum. Geçen yıl evlendim ve bir çocuğum var, 5 aylık” diye konuştu.

HERKES BU HASTALIĞI YENEBİLİR

Lösemi hastası birey ve ailelerine çağrıda da bulunan Özkır, “Lösemi hastalığını yenebiliriz. Tıp eskiye göre çok gelişti. Hastalar ve aileleri moral ve motivasyonlarını kaybetmeyip, sağlam durup lösemiyi yenebileceklerini unutmasın. Ben yendiysem herkes bu hastalığı yenebilir” dedi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam