Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Lösemi hastası Muhammet Emin, tedavi sonrası ablasına kavuşup oyun oynamak istiyor

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Fatsa ilçesinde yaşayan Yakup-Saliha Taşlı (39) çiftinin oğulları Muhammet Emin Taşlı, vücudunda oluşan kırıklar nedeniyle ailesi tarafından Fatsa’daki hastanelere götürüldü. Bilek, ayak ve omurga bölgelerinde görülen kırıkların ardından Samsuna sevk edilen çocuğun, burada özel bir hastanede yapılan tetkiklerinde, kemiklerindeki zayıflığın lösemiden kaynaklandığı tespit edildi. 2024 yılında konulan teşhisin ardından Muhammet Emin için tedavi süreci başlatıldı. Tedavi kapsamında annesiyle birlikte Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneğinin (LÖSAM) Nakil Aileleri Destekleme Projesi (NADEP) konuk evinde kalan Muhammet Eminin tedavisinin 2 yıl daha süreceği, ardından 5 yıl boyunca da kontrollerinin devam edeceği belirtildi. Sağlık durumunun iyiye gittiğini ve ablası Hira Nuru (9) çok özlediğini ifade eden Muhammet Emin Taşlı, “Eve gidip ablamla oyun oynamak istiyorum. Parka gitmek istiyorum” dedi.

TEDAVİSİ GÜZEL GİDİYOR

Oğlunun 2 yıl önce lösemi hastalığına yakalandığını ifade eden 2 çocuk annesi Saliha Taşlı, “Biz ne olduğunu anlayamadık. Kırıklarla başladı. İlk etapta yatakta uyurken sabah uyandığında kolunda bir şişme vardı. Biz ne olduğunu anlayamadık, hastaneye götürdük. Sonra diğer yerleri de kırıldı. Enfeksiyonla birlikte lösemi olduğu ortaya çıktı. Sonra bizi Samsuna sevk ettiler. Samsunda da Prof. Dr. Davut Albayrak baktı Muhammed Emine. Onun sayesinde tedavisi çok güzel gidiyor. 2 yıl tedavimiz, 5 yılda kontrollerimiz var” diye konuştu.

ŞU ANDA OKULA GİDEMİYOR

Muhammet Eminin şu anda vücudunda kırıkları olmadığını belirten Saliha Taşlı, “Kırıklarının nedeni de zaten vücudundaki kan kanseriymiş. Şu anda tedavi olduğu için kırılmıyor, düştüğü zaman kırılmıyor. Önceleri düşse hemen bir yerleri kırılırdı. En ufak bir detayda kırılıyordu. İlk fark ettiğimde bileğinin olduğu yer yatakta şişmişti kendi kendine. Orada fark ettik ama biz ne olduğunu tam anlayamamıştık. Tabii kırıklar bayağı arttıktan sonra hastaneye gittik. Bir de enfeksiyon olmuş. Oğlum şu anda okula gidemiyor, evde eğitim alıyor. Birinci sınıf eğitimini evde alıyor. Okula gitmesi şu anda uygun değil enfeksiyon açısından” dedi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • Ordu'da yaşayan Muhammet Emin Taşlı'ya (7), (ablası ile birlikte) sık sık yaşadığı kemik kırıkları sonrası götürüldüğü hastanede lösemi teşhisi konuldu. Küçük Muhammet, Samsun'da 2 yıldır tedavi görüyor. Fotoğraf: Samsun, (DHA)

  • Ordu'da yaşayan Muhammet Emin Taşlı'ya (7), (ablası ile birlikte) sık sık yaşadığı kemik kırıkları sonrası götürüldüğü hastanede lösemi teşhisi konuldu. Küçük Muhammet, Samsun'da 2 yıldır tedavi görüyor. Fotoğraf: Samsun, (DHA)

  • Ordu'da yaşayan Muhammet Emin Taşlı'ya (7), sık sık yaşadığı kemik kırıkları sonrası götürüldüğü hastanede lösemi teşhisi konuldu. Küçük Muhammet, Samsun'da 2 yıldır tedavi görüyor. Fotoğraf: Samsun, (DHA)

Continue Reading
Reklam