Güvenlik

Leyla’nın ölümüne ilişkin davada AFAD ekibi dinlenecek

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Kent merkezinde yaşayan Şükran ve Nihat Aydemir çiftinin 7 çocuğundan 6ncısı Leyla, Ramazan Bayramı için gittikleri, dedesinin yaşadığı Bezirhane köyünde 15 Haziran 2018de kayboldu. Leylanın kaybolduktan 18 gün sonra, köye 3 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkisinde cansız bedeni bulundu. Leylanın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 2si öz amcaları olmak üzere 7 sanık hakkında dava açıldı. Ağrı 1inci Ağır Ceza Mahkemesinde amca Yusuf Aydemir, Çocuğa karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Çocuğa karşı cebir ve hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan da 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Amca Musa Aydemir ile baba Nihat Aydemirin kuzeni Mehmet Ali Aydemir, köylüleri Besim Dursun, eşi Hatun Dursun ile Yıldırım Artam ve eşi Ayşe Artam ise beraat etti.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

İtiraz üzerine karar Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1inci Ceza Dairesi tarafından bozuldu. Tüm sanıklar hakkında verilen hükümler bozulurken, sanık Yusuf Aydemir de tahliye edildi. Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığı, Leyla Aydemirin amcasının tahliyesiyle ilgili karara itiraz etti. Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 2nci Ceza Dairesi, 24 Aralık 2020de aldığı kararla Cumhuriyet savcısının itirazını reddetti.

Leyla Aydemir davası, Ağrı 1inci Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görüldü. Mahkeme heyeti, 2nci duruşmanın ardından 7 sanığın da cezalandırılması için yeterli delil olmadığını belirterek, beraatlerine karar verdi. Kararda, istinaf yolunun da açık olduğunu bildirdi. Leyla Aydemirin ölümüyle ilgili faillerin bulunması için Cumhuriyet savcılığına ihbarda bulunulduğu da belirtildi.

YARGITAY KARARI BOZDU

Leylanın annesi Şükran Aydemirin avukatı Erdoğan Tunç, dosyayla ilgili kararın esastan bozulması talebiyle Yargıtaya müracaat etti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Avukat Tunçun itirazlarını haklı görüp kararın bozulmasını istedi. Yargıtay 1inci Ceza Dairesi, bu itirazları kabul edip eksik araştırma yapıldığı gerekçesiyle kararı bozdu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Yargıtayın bozma kararının ardından dava, yarın Ağrı 1inci Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülecek. Duruşmada arama kurtarma çalışmasına katılan AFAD görevlileri tanık olarak dinlenecek.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version