Türkiye

‘Le Trio Joubran’ müzik grubu, Filistin Ankara Büyükelçisi Jaish’i ziyaret etti

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Filistinli ut virtüözleri Samir, Wissam ve Adnan Joubran kardeşlerden oluşan Le Trio Joubran grubu, müziğiyle Filistinin kültürel mirasını, tarihini ve direniş ruhunu sahneye taşıyor. Türkiye konserleri kapsamında önce Kayseride sahne alan grup, bugün de CSO Ada Ankarada düzenlenecek Filistin Dayanışma Konserinde sahneye çıkacak. Grup, konser öncesinde Filistinin Ankara Büyükelçisi Nasri Abu Jaish’i ziyaret etti. Büyükelçi Jaish, Joubran ailesinin köklü bir aile olduğunu ve 20 yıldan beri uluslararası birçok ülkede çeşitli konserler verdiklerini söyleyerek, bugün Ankarada konser verecek olmalarından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Büyükelçi Jaish, İsrailin Gazzeye yönelik saldırılarına ilişkin de “İsrail, savaşı yeniden başlatmak için hem Filistin halkına karşı hem Lübnan halkına karşı çeşitli bahaneler bulacaktır. Fakat biz ateşkesin devam etmesini umuyoruz. Çünkü Filistin halkı hayatı sever, müziği sever, sanatı sever ve barış içinde yaşamayı sever” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

SANAT, İŞGALDEN DAHA GÜÇLÜ

Le Trio Joubran grubundan Samir Joubran ise Azerbaycan-Gürcistan sınırında düşün uçakta şehit olan Türk askerlerini ve Filistin şehitlerini rahmetle anarak, “Bugün Ankarada bütün bu anlamları taşıyan bir gece sergilemeye çalışacağız inşallah. Türk seyircilerine teşekkür etmek istiyorum. Çünkü biliyorum Türkiyede bizi takdir eden çok fazla seyirci var. İşgal güçlü, ölüm daha güçlü ama kültür ve sanat ikisinden de güçlü. Siyasetçi derin bir kültür derinliğe sahip olmalı. Kültürlü bir Filistinli bir nevi siyasetçidir. Biz sadece toprağı ve coğrafyayı savunmuyoruz. Aynı zamanda kimliği savunuyoruz. Yaratıcılık kimlik baskısından kaçmalı. Joubran üçlüsü olarak şöyle bir temennimiz var; kayaların içinden çıkmış bir gül için müzik çalmak istiyoruz. Normal olmak istiyoruz. Normal olabilmek için de normal şartlar altında olmalıyız. Normal şartlar da işgalin bitmesinden geçiyor” ifadelerini kullandı.

FİLİSTİNLİ VE TÜRK ŞEHİTLERİMİZİ ANACAĞIZ

Yaptıkları müzikle Filistin davasına katkı sağladıklarını söyleyen Samir, “İnsanların bize acıdıkları için alkışlamalarından korkuyoruz. Şundan emin olmalıyız ki bizi alkışlarken iyi çaldığımız için alkışlamalılar. Her zaman şöyle bir soru aklımıza geliyor, ‘Filistin davası biterse müziği bitirecek miyiz.’ Hayır tabii ki de. Biz canlı olduğumuzu, normal olduğumuzu kanıtlamak ve anlatmak istiyoruz. Böyle bir devirde, hem Filistinli hem Türk şehitlerimizi anacağız ve geleceğe umutla bakan her çocuk için de udumuzu konuşturacağız. Türk halkının bize verdiği sevgi borcunun bir kısmını da olsa geri ödemeye çalışacağız” diye konuştu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version