Güvenlik
Kumpir davasında sanığın eşi hakkında da 20 yıla kadar hapis istemi
Olay, 28 Aralık 2024’te meydana geldi. Servet Polat, beraberinde kızı Bahar Zeyrek ve torunu Gökhan Zeyrek (11) ile Buca ilçesi Efeler Mahallesindeki bir işletmede kumpir yedi. Kusma ve ishal nedeniyle rahatsızlanan aile, Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitti. Tedavisinin ardından taburcu edilen Servet Polatın, 30 Aralık saat 04.00te evinde ölü bulunmasının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan işletme sahibi Neslihan Demircan Taksirle ölüme neden olma suçundan tutuklandı. Bu arada Neslihan Demircanın işlettiği iş yerinden kumpir yedikten sonra rahatsızlandığını belirten 4 kişi de hastanede gördükleri tedavinin ardından polis merkezine giderek şikayetçi oldu.
SALMONELLA BAKTERİSİ ÇIKTI
Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında Adli Tıp Kurumu 1inci İhtisas Kurulundan alınan raporda; Polatın iç organlarında makroskopik ve histopatolojik tetkikler ile ölümün meydana geliş şekli birlikte değerlendirildiğinde ölümün gıda zehirlenmesi sonucu meydana geldiğinin belirlendiği ifade edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı İzmir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünün muayene ve analiz raporunda, alınan kumpir numunesinde salmonella bakterisi bulunduğu ortaya çıktı.
MAHKEMEDEN SUÇ DUYURUSU
İfadeler ve toplanan deliller ışığında iş yeri sahibi Demircan hakkında Taksirle ölüme neden olma suçundan 15 yıla kadar ve Bozulmuş veya değiştirilmiş gıda ticareti suçu nedeniyle de 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanık Demircanın bugün İzmir 17nci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması sürerken, mahkemece Demircanın iş yerinde birlikte çalıştıkları eşi Coşkun Demircan hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.
BİRLEŞTİRME TALEP EDİLDİ
Suç duyurusunun ardından başlatılan soruşturmanın tamamlanmasının ardından iddianame hazırlandı. İddianamede; Coşkun Demircanın işletmedeki kumpirin tüketime uygun olmaması nedeniyle dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davrandığı belirtildi. Bu aykırılık sebebiyle Servet Polatın hayatını kaybettiği vurgulandı. Coşkun Demircan hakkında Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan 15 yıla kadar, Bozulmuş veya değiştirilmiş gıda ticareti suçundan da 5 yıla kadar hapis cezası isteminde bulunuldu. İddianame İzmir 4üncü Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilirken, Neslihan Demircanın yargılandığı İzmir 17nci Ağır Ceza Mahkemesine birleştirme talebiyle gönderildi.