Eğitim

Kültür Koleji öğrencileri Nobel Ödül törenine katılacak 

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Kültür Koleji Fen Lisesi, Kültür Koleji Anadolu Lisesi ve Kültür 2000 Koleji’nden bilime meraklı 27 öğrenci Teorik fizikçi ve Fizik Ödülleri Genel Sekreteri Ulf Danielsson ile online bir söyleşi yaptı. Merak ettiği soruları Danielsson’a soran öğrenciler aynı zamanda 7-11 Aralık tarihinde Oslo ve Stockholm’deki Nobel Ödül Törenlerine katılacak.  

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Kültür Koleji öğrencileri, 2017 yılından bu yana Okul Yönetiminin koordinasyonunda Oslo’da gerçekleşen Nobel Törenine katılıyor. Öğrencilerine Uluslararası Bilimsel ve Kültürel perpektif kazandırmak amacıyla çalışmalarını bu yıl da devam ettiren İstanbul Kültür Eğitim Kurumları, 27 öğrencisini 7-11 Aralık tarihlerinde Oslo ve Stockholm’da gerçekleşen Nobel Ödül Törenlerine götürecek. Öğrenciler ziyaret sürecine paralel bugün Teorik fizikçi ve Fizik Ödülleri Genel Sekreteri Ulf Danielsson ile online bir söyleşi gerçekleştirdi. ‘Nobel Buluşması’ temalı online söyleşi de Danielsson öğrencilerin sorularını yanıtladı.  

“ÖĞRENCİLERİMİZİN O HEYECANI YAŞAMASINI İSTİYORUZ” 

Kültür Koleji Anadolu Lisesi Matematik Bölüm Başkanı Ogün Öge, İstanbul Kültür Eğitim Kurumları olarak bilimsel ve akademik çalışmalara çok önem verdiklerini belirterek, “Nobel Bilim ödüllerini öğrencilerimize akademik olarak bilimsel çalışma alışkanlığını kazandırmak için takip ediyoruz. Pozitif bilimlerde nasıl çalışmalar yapılıyor, bu yapılan çalışmalarda neler elde ediliyor, Nobel Ödülü nasıl alınıyor gibi konularda farkındalığı yaratmak için Nobel ödüllerinin belirlendiği günlerde öğrencilerimize her yıl düzenli olarak Nobel Ödülleri’nin törenlerini izlettiriyoruz. Bu sene yine kurum olarak 7-11 Aralık tarihinde Nobel Ödül Törenine gideceğiz. 7 Aralık’ta Oslo’da Nobel Barış Ödülü’nü diğer günlerde de Stokholm’da Nobel Ödülleri’ni izleyeceğiz. Öğrencilerimizi o ortama götürüp orada neler yaşandığını göstermek ve o heyecanı yaşamalarını istiyoruz” dedi. 

“BİZİM HEDEFİMİZ MERAK UYANDIRMAK” 

Oslo’da Nobel Barış Ödülü’nü izledikten sonra öğrencilerle birlikte müzeleri gezeceklerini söyleyen Öge, “Stokholm’da da müzeler, akademik ortamlar, söyleyişiler, kültürel konuşmalar gibi gezeceğimiz çok değişik yerler var. Öğrencilerimizin bu ortamları izlemesini sağlayacağız” diyerek şu bilgileri aktardı: 

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

“Nobel Ödüllerine Kültür Koleji Fen Lisesi, Kültür Koleji Anadolu Lisesi ve Kültür2000 Koleji’nden seçtiğimiz öğrencileri götürüyoruz. Bu öğrenciler de genelde akademik olarak temel bilimlere yatkın ve meraklı olan öğrenciler. Aslında bizim temel amacımız burada bir merak uyandırıp öğrencilerimizin o alanda çalışmalarını sağlamak. 27 öğrenciyle gideceğiz. Hazırlık sınıfından 11’inci sınıfa kadar tüm öğrenci grubumuzdan değişik profillerden öğrenci seçtik. Bu çalışmanın öğrencilerimize değer kattığını söyleyebilirim. Bizim hedefimiz merak uyandırmak. Merak uyandırmanın yolu da birtakım şeyleri onlara rol model olarak sağlamak. Biz de bunu sağlayıp o meraklarını artırmaya çalışıyoruz. Öğrencilere bakış açısı kazandıracak, bazı şeylere ulaşma da çok zorluk olmadığını aslında emek harcayarak çok rahatlıkla birtakım sonuçları elde edebileceklerini göstermek istiyoruz.” 

“ÖĞRENCİLERİN UFUKLARININ AÇILMASINI UMUYORUZ” 

Kültür Koleji Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Fatma Ece Yıldırım ise “Biz, öğrencilerimizin bilimsel anlamda gelişmelerini takip edebilmelerini ve bugünü yakalayabilmeleri adına yurt dışında ve yurtiçinde yapılan bütün etkinliklere katılmalarına çok önem veren bir ekibiz. Dolayısıyla bugünde özellikle Nobel Ödül Törenleriyle ilgili gideceğimiz Stokholm gezisi öncesinde Teorik fizikçi ve Fizik Ödülleri Genel Sekreteri Ulf Danielsson ile bir röportajımız olacak. Öğrenciler, Ulf beyle yapacakları görüşmede ona Nobel seçim süreçleri, Nobel Ödüllerinin nasıl verildiği ve teorik fizikle ilgili sorularını soracak. Öğrencilerin ufuklarının açılmasını umuyoruz. Onlar bizlerden ve ellerindeki kaynaklardan teorik bilgiyi alabiliyorlar ama bu insanlarla bir araya geldikçe onların ufukları açılıyor ve neler yapabilecekleri konusunda fikirleri gelişmiş oluyor, bunun için çabalıyoruz” dedi. 

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

“KENDİME BÜYÜK KATKILAR SUNACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM” 

Kültür Koleji Fen Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi Eda Su Gürler (14), “Bugün burada Ulf Danielsson ile bir söyleşi yapacağız. Ona Kuantum Dolanıklığı ve fizikle ilgili sorular soracağız. Ulf Danielsson’un kendi bloğunda doğa ve fizikle ilgili çalışmalar yaptığını ve onu duyurmak istediğini yazmış. Ben de onunla ilgili ona sorular sormak istedim, bunu nasıl duyuracağını soracağım. Nobel ödül törenine gideceğim için çok heyecanlıyım. Kendime büyük katkılar sunacağını düşünüyorum çünkü sayısal alana ilgiliyim ve kariyerime çok iyi şeyler yansıyacağını düşünüyorum” diye konuştu. 

“GÜZEL BİR DENEYİM” 

Kültür Koleji Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Parla Paksoy (13) da “Ulf Danielsson’a evreni araştırırken en çok korktuğu veya en çok şoke olduğu şey neydi, onu soracağım. Hem güzel bir deneyim, güzel bir anı hem de Nobel Ödülleri’nin nasıl verildiğini çok merak ediyorum” dedi. 

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

“NOBEL ÖDÜLLERİ’NE GİDECEĞİM İÇİN ÇOK HEYECANLIYIM” 

Kültür Koleji Anadolu Lisesi hazırlık sınıfı öğrencisi Fergan Doğu Çoban (14) ise “Çok önemli bir bilim insanıyla söyleşi de bulunacağım, heyecanlıyım. Ona her şeyin matematiksel olarak bir denklemi olup olmadığını soracağım. Nobel Ödülleri’ne gideceğim için çok heyecanlıyım. Bu benim için bulunamaz bir hediye kabul edilebilir” ifadelerini kullandı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version