Dünya

Kremlin: Ukrayna müzakereleri durdurduğu için özel askeri operasyon devam edecek

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna Dışişleri Bakanlığının çatışmanın çözümü için Rusya ile müzakereleri durdurma yönündeki açıklamasını değerlendirdi. Peskov, “Müzakerelere devam etme fırsatı olmadığı için, Başkomutan ve Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından belirlenen hedeflere ulaşmak için kesinlikle özel askeri operasyona devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Peskov ayrıca, Rusyanın Ukrayna ihtilafını siyasi ve diplomatik yollarla çözüme kavuşturmaya hala açık olduğunu yineleyerek, “Rusya, Ukrayna çatışmasını siyasi ve diplomatik yollarla çözmeye açıktır. Ancak, Kiev rejimi bu kapıyı kapattığı için böyle bir fırsatın olmaması durumunda, özel askeri operasyona devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Birinci Yardımcısı Sergiy Kyslytsya, İngiltere basınında dün yayımlanan röportajında, Rusya-Ukrayna müzakerelerinde kayda değer bir ilerleme olmadığını için Kievin Moskova ile çatışmanın çözümüne ilişkin temasları durdurma kararı aldığını bildirmişti.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version