Sosyal medyada bizi takip edin

Dünya

Kremlin: Budapeşte’deki zirvede Ukrayna konusunda ilerleme umuyoruz

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova’da gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Budapeştedeki zirvenin detaylarının henüz belirlenmediğini kaydeden Peskov, “Kiev rejiminin yaptığı açıklamalar ve çözümle ilgili sergilediği duruş çelişkilerle dolu. Bu, çatışmanın barışçıl çözüme kavuşturulmasına katkı sağlamıyor” ifadelerini kullandı.

Peskov, zirvede ABD ile ikili ilişkileri ve Ukrayna konusunun ele alınacağını belirterek, “Zirvede Ukrayna konusundaki barışçıl çözüm sürecinde ilerleme sağlamayı umuyoruz” diye konuştu.

Rusya ile İran arasındaki ilişkilere de değinen Peskov, İran ile iş birliğini her alanda genişletmeye hazır olduklarını söyledi. Peskov, “İranın nükleer programı hakkında tarafların müzakere etmesi gerektiğine inanıyoruz. Egemen bir ülke olan İrana bu konuda baskı uygulamak için geçerli hiçbir neden yok” açıklamasında bulundu.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam