Connect with us

EKONOMİ

KOSGEB Destekleri ve Yararlanabileceğiniz Hibeler

Yayınlanma tarihi:

Güncellenme tarihi:

KOSGEB destekleri ve hibeleri sayesinde siz de daha güçlü bir girişime imza atabileceğinizi biliyor muydunuz?

KOSGEB, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın kısaltmasıdır. Çeşitli firmalara girişimleri için birbirinden farklı destek ve hibeler sunan KOSGEB son derece güvenilir ve firmalara destek veren bir kurumdur. Amacı ticarete atılmak ve tamamen kendi işinin patronu olmak isteyen kişiler, KOSGEB aracılığı ile bu isteklerini gerçekleştirebilirler. Kişilere ve firmalara sermaye desteği sunan KOSGEB çeşitli şartlar doğrultusunda kendi işinizin sahibi olmanızı sağlıyor. 

Kişiler hayallerini gerçekleştirmek ve kendi işinin sahibi olabilmek için bir miktar sermayeye sahip olmalıdır. Bu noktada sermayesi olmayan kişiler için devlet destekli hibe, kredi ve çeşitli destekler sunulmaktadır. İşte bu noktada KOSGEB ön plana çıkmaktadır. Çünkü KOSGEB sayesinde pek çok işletme kurularak müşterilerine en iyi şekilde hizmetler sunmaktadır. Siz de kendiniz ve işletmeniz için en uygun hibe ve desteklere sahip olmak adına hemen harekete geçebilir ve çeşitli KOSGEB desteklerinden hemen faydalanabilirsiniz. Peki, KOSGEB desteklerine kimler başvurabilir? Gelin KOSGEB ile ilgili tüm detayları hep birlikte inceleyelim. 

KOSGEB’e Kimler Başvuru Yapabilir?

KOSGEB desteklerinden iş kurmak isteyen herkesin faydalanabilmesi mümkün değildir. Bu nedenle öncelikle kişilerin iş kurma eğitimi alması gerekmektedir. Bunun yanı sıra kurum tarafından üniversitelerde gerçekleştirilmiş olan Genç Girişimci Geliştirme Programı’na katılarak da KOSGEB desteklerine başvuru yapılabilir. Bu şartları yerine getirdiyseniz ve hangi niteliliklere sahip olanların KOSGEB çatısı altında sunulan desteklerden yararlanabileceğini merak ediyorsanız aşağıda bütün detayları liste şeklinde bulabilirsiniz.

• Yeni bir girişime imza atarak ticari yaşamını başlatmak isteyenler,

• Mevcut iş yerinde geliştirmeler yapmak isteyenler,

• İşletmesini geliştirmek maksadı ile teçhizat ve makine satın almak isteyenler,

• Personel istihdamı ile iş alanı yaratmak isteyenler,

• Girişimini daha geniş kitlelere ulaştırmak isteyenler,

• Yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katılmak isteyenler,

• İşletme çatısı altındaki personeli eğitmek isteyenler,

• Ar-ge çalışmaları ile yenilikçi çözümler ortaya çıkarmak isteyenler.

Siz de yukarıdaki özelliklerden bir veya birden fazlasını taşıyorsanız hemen KOSGEB ayrıcalıklarından yararlanmaya başlayabilirsiniz.

KOSGEB Ne Tür Avantajlar Sunar?

Girişimciler için yeni fırsatları değerlendirmek oldukça önemlidir. Ancak fırsatların farkında olarak girişimlere adım atmak çok daha ayrıcalıklı durumlar doğurur. KOSGEB bu noktada girişimcilerin yaşamını dönüştürecek çözümler ortaya çıkarır. Aşağıda KOSGEB’in siz değerli girişimciler için ne tür avantajlar sunduğunu sıralıyoruz!

• KOSGEB, şirketleşme safhasında kuruluş desteği sunarak finansal anlamda önemli bir kaynağa sahip olmanızı sağlar,

• Bireysel ve toplumsal açıdan fark yaratacağı düşünülen projelere yatırım yapılarak girişimcilerin teşvik edilmesini destekler,

• İstihdam sahasının genişletilmesi sayesinde iş olanaklarını arttırır,

• Ülke ekonomisinin gelişmesine ciddi katkılar yapar,

• Faizsiz geri ödeme seçeneği ile girişimcilerin daha cesaretli olmasına yardımcı olur,

• Kadınların iş yaşamında daha aktif bir şekilde var olabilmesi adına pozitif ayrımcılığı savunur,

• Varlığını sürdüren işletmelerin daha verimli bir şekilde faaliyet göstermesin sağlar.

Tüm bu avantajları ve çok daha fazlası ile girişimcilere adeta kol kanat geren KOSGEB’in destek ve hibe projelerinin çeşitlendiğini ifade edebiliriz. Şimdi KOSGEB çatısı altında en çok tercih edilen desteklere bir göz atalım!

Geleneksel Girişimci Destekleri

Geleneksel girişimci destekleri 60.000 TL’ye varan oranlarda geri ödemesiz destek almanızı sağlayan ve daha başarılı bir işletme yapısına sahip olmanıza destek olan bir programdır. Bu anlamda 2 farklı başlık altında sunulan desteklerle 2 yıllık süre içerisinde işletmenizin daha güçlü bir yapıya kavuşması sağlanır.

İşletmenin kuruluşu esnasında 10.000 TL’ye ulaşan seviyede bir destekten yararlanmanız mümkünken işletme kuruluşunu takip eden 2 yıllık periyotta yılda 20.000 TL olacak şekilde işletme performans desteği verilir. Burada hedef daha fazla istihdama olanak sağlamaktır. 

İleri Girişimci Destekleri

İleri girişimci destekleri, geleneksel girişimci desteklerinden farklı olarak makine ve teçhizat satın alınması aşamasında sunulan desteklerdir. Bu desteklerin 100.000 TL ila 300.000 TL arasında değişkenlik gösterebildiği ifade edilmelidir. Destek tutarlarının değişmesinde satın alınması planlanan makine ve ekipmanın teknoloji seviyesi önemli rol oynar. Bunun yanı sıra İşletme Danışmanlığı adı altında da 10.000 TL düzeyinde destekten yararlanmak mümkündür.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Demirören Haber Ajansı

Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla