Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Konya’nın asırlık geleneği ‘şivlilik’ çocukları sevindiriyor

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

KONYAda üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili nedeniyle asırlardır yapılan şivlilik adı verilen gelenek sürüyor. Çocuklar, bu sabah maniler söyleyip, kapı kapı dolaşarak ev ve iş yerlerinden çikolata ve şekerleme gibi hediye ve yiyecek (şivlilik) topladı.

İslam inancına göre Hicri takvimde mukaddes aylar olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları başladı. Konyada üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili nedeniyle asırlardır yapılan, ismini ilk dönem sufilerinden İmam-ı Şibliden aldığı belirtilen şivlilik geleneği sürüyor. Geleneğe göre çocuklar, bu sabah saatlerinde maniler söyleyerek kapı kapı dolaştı. Evlerden ve iş yerlerinden çikolata ve şekerleme gibi hediye ve yiyecek toplayan çocukların yaşadığı mutluluk, kameralara da yansıdı.

Görüntü dökümü

————————

-Çocukların şivlilik manisi okuması

-Çocukların şivlilik toplaması

-genel ve detaylar

Haber: Hasan DÖNMEZ/KONYA,

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam