Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Kira Zammı Tartışması Kavgaya Döndü! Ev Sahibi Gazı ve Suyu Kesti

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar, hukuki süreçlerde sıkça karşılaşılan bir durum haline geldi.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar, hukuki süreçlerde sıkça karşılaşılan bir durum haline geldi. Yargıtay, bu alandaki önemli bir davada son noktayı koyarak dikkat çekici bir karara imza attı.

Kira zammı sınırının kaldırılmasının ardından, adliyelerde kiracı ve ev sahipleri arasındaki davalar yeniden artış gösterdi. Konut kiralarının enflasyon ortalamasıyla artırılmasının etkisi, kiracıların çoğunun bu artışı karşılayamaması ve ev sahiplerinin tahliye talepleriyle hukuki süreçlere taşındı.

Ev Sahibinin Uygunsuz Davranışları

İstanbul’da bir kiracı, kira artışı nedeniyle ev sahibiyle anlaşmazlık yaşadı. Ev sahibi, gece uygunsuz saatlerde mesajlar atarak kiracıyı rahatsız etti. Ayrıca, kiracının evine gelerek tehdit ve hakaretlerde bulundu ve evin doğal gaz ve su vanalarını kapattı.

Yargıtay’dan Beraat Kararına İtiraz

Kiracı, ev sahibinin davranışlarına karşı şikayetçi oldu. Savcılığın soruşturmasının ardından ev sahibi hakkında ‘basit yaralama’, ‘hakaret’, ‘tehdit’ ve ‘huzur ve sükunu bozma’ suçlamalarıyla dava açıldı. Mahkeme, suçun yasal unsurlarının oluşmadığını belirterek ev sahibinin beraatine karar verdi. Ancak, kiracı kadının itirazı üzerine Yargıtay 12. Ceza Dairesi, beraat kararını hukuka aykırı bularak davayı bozma kararı verdi.

Avukat Yüksel’den Açıklama

Konu hakkında açıklama yapan Avukat Dilek Yüksel, “Mülk sahipleri, bazen kiralanan konut üzerindeki mülkiyet haklarını yanlış yorumlayarak kiracının özel alanına tecavüz edebiliyorlar. Konut sahiplerinin taleplerini hukuka aykırı yollarla aramaları, TCK’da düzenlenmiş olan ‘huzur ve sükunu bozma’ suçunu kapsar” dedi.

Yargıtay’ın verdiği bu karar, hem ev sahiplerini hem de kiracıları yakından ilgilendiren önemli bir hukuki gelişmeyi işaret ediyor.

En Düşük Emekli Maaşı 12.500 TL, Peki Maaşlar Neden Düşük Kalıyor?

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam