Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri
Kira Sorunu Çözülüyor! Öğretmenler Ev Sahibi Oluyor!
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim kurumlarına atanan öğretmenlerin kira sorununu çözmek amacıyla önemli bir adım attı.
![](https://r.songelisme.com/2024/12/kredi-faizlerinde-guncelleme-konut-kredisi-faiz-oranlari-geriledi.webp)
![](https://r.songelisme.com/google-news-icon.png)
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim kurumlarına atanan öğretmenlerin kira sorununu çözmek amacıyla önemli bir adım attı.
Bakanlık, 20 bin sözleşmeli öğretmene lojman desteği vereceğini duyurdu. Bu düzenleme ile birlikte, öğretmenlerin atandıkları şehirlerdeki kira yükünün hafifletilmesi hedefleniyor.
TÃœM HABERLER İÇİN: Son GeliÅŸme- Türkiye’den ve Dünyadan En Son Haberler
Lojman YönetmeliÄŸi’nde DeÄŸiÅŸiklik Yapıldı
MEB, öğretmenlerin en büyük sorunlarından biri olan kira problemini gidermek için Lojman YönetmeliÄŸi’nde önemli bir deÄŸiÅŸiklik yaptı. Yapılan düzenlemeye göre, yatılı ortaokul ve lise gibi eÄŸitim kurumlarına tayin olan öğretmenlere lojman tahsis edilecek. Lojmanlar, öğretmenlerin görev süreleri, evli ve çocuklu olmaları gibi kriterlere göre belirlenecek. Özellikle yatılı bölgelere atanan öğretmenler, bu imkanlardan yararlanabilecek.
Öğretmenlerden Talepler
Öğretmenler, MEB’in yüksek kapasiteli lojmanların inÅŸa edilmesini talep ederken, çalışma koÅŸullarının iyileÅŸtirilmesi ve lojman önceliÄŸinin kaldırılmasını istiyor. Bu taleplerin karşılık bulup bulmayacağı ise merak konusu.
KAYNAK: HABER MERKEZÄ°
![](https://r.songelisme.com/2021/04/songelisme-e1619686428439.png)