Türkiye

Kilis’te, ‘üzüm hasadı başladı

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

KİLİSte, Horoz Karası cinsi üzümün hasadı başladı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Türkiye’de önemli bağcılık bölgelerinden biri olan Kilis’te, Horoz Karası cinsi üzümün hasadına başlandı. Kilis’teki ilk hasat Suriye sınırına sıfır noktada bulunan Süngütepe köyünde yapıldı. Ziraat Mühendisleri Odası Kilis Temsilcisi Güven Özdemir, kentte 160 bin dekar alanda üzüm üretimi yapıldığını söyledi. Bu yıl iklim şartlarından dolayı rekoltenin düşük ve fiyatların düşük olduğuna değinen Özdemir, “Üreticilerimizin umudu üzüm için şu anda açıklanan fiyat 16 TL çok düşük bir rakam. Beklentimiz en az 20 TL olması” dedi.

Üzüm hasadı yapan çiftçilerden Mustafa Aytekin ise 42 derece sıcak altında bağda hasat yaptıklarını belirterek, fiyatların yükselmesini umut ettiklerini kaydetti.

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version