Türkiye

Kastamonu’da 2 bin 100 kınalı keklik doğaya salındı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10uncu Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında, Kastamonu Merkez başta olmak üzere Seydiler, İhsangazi, Hanönü ve Tosya ilçelerinde yedi ayrı noktada keklik salımı gerçekleştirildi. Yetkililer, doğaya salınan kınalı kekliklerle ekosistemin sürdürülebilirliğinin güçlendirilmesini, biyolojik çeşitliliğin korunmasını ve özellikle keneyle mücadelede doğal denge sağlanmasını hedeflediğini açıkladı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Programda konuşan Kastamonu Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, kekliklerin doğadaki zararlı canlılara karşı dengeleyici bir rol oynadığını belirterek, “Kene ile mücadelede keklikler doğada çok ciddi popülasyon kontrolü yapıyor. Amacımız sadece kene mücadelesi değil, aynı zamanda ekosistemi korumak.” Dedi.

Keklik salımı yapılan bölgelerde, DKMP ekipleri tarafından düzenli gözlem ve izleme çalışmaları yürütülecek. Yetkililer, bu tür uygulamaların önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini bildirdi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version