Spor
Karşıyaka Play-Off şanssızlığını kırmak istiyor
2nci Ligde o dönem 1inci Lige çıkmak için 22-28 Mayıs 2002 tarihleri arasında Denizlide 8 takımlı Play-Off maçları oynayan İzmir ekibi Karabükspor ve Kartalsporu eledikten sonra Adana Demirspora karşı öne geçtiği finalde uzatmada o dönem uygulamada olan altın golle 2-1 yenilip hayallerine veda etti. 1inci Lige 2003te direkt şampiyon olarak çıkan Karşıyaka, 2009 ve 2010da ise üst üste Süper Lige yıllar sonra yükselmek için Play-Off oynadı. 2009da 1inci Ligde Ankaradaki Play-Offta Bolusporu seri penaltılarla eleyen Kaf-Kaf, Kasımpaşayla karşılaştığı finalde öne geçip Süper Lig kapısını aralamasına rağmen yine uzatmada 2-1 mağlup olarak havlu attı. 2010da 4 takımlı lig usulü düzenlenen 1inci Lig Play-Off maçlarında İstanbulda ilk sınavda Altayla 0-0 berabere kalan Karşıyaka, Konyaspora taca çıkan toptan yediği golle 1-0 yenilip şansını kaybetti.
3ÜNCÜ LİGDE 3 KEZ ELENDİ
1inci Ligden 2016da, 2nci Ligden de transfer yasağı ve puan silme cezalarıyla 2018de küme düşen Karşıyaka, 3üncü Ligden kurtulmak için daha önce 3 kez Play-Off oynayıp başaramadı. Kaf-Kaf, 2019da altyapı patentli kadrosuyla Play-Offa kalıp Vanspora elendi. Rakibi önünde ilk maçta evinde penaltı kaçırarak golsüz beraberliğe razı olan İzmir ekibi, deplasmanda öne geçtiği rövanşı yine 2-1 kaybetti. Pandemi dönemine denk gelen sonraki sezon yaz ortasında Antalyada Play-Off oynayan Karşıyaka, ilk maçta Belediye Derincesporu penaltıdan 1-0la geçtikten sonra 26 Temmuz 2020de normal süresi 1-1, uzatmaları 2-2 biten finalde Turgutluspora seri penaltılarla teslim oldu.
ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ FİNALLERDE
Transfer yasağını kaldırdıktan sonra geçen sezon 4 yılın ardından Play-Offa kalan Karşıyaka, saha ve seyirci avantajıyla çıktığı ilk tur eşleşmesinde Alsancak Stadında Anadolu Üniversitesine 1-0 yenilerek elenmekten kurtulamadı. Bu yıl yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen sezon başında kurduğu iddialı kadroyla yarıştan kopmayan Karşıyaka üst üste ikinci kez Play-Offa kaldı. Son olarak 2003te 22 yıl önce kupa sevinci yaşayan, ardından iki kez küme düşerek 7 yıldır da 3üncü Ligden kurtulamayan Kaf-Kaf, bu kez mutlu sona ulaşan taraf olmak istiyor.