Sosyal medyada bizi takip edin

Sağlık

Karın boşluğunda 8 ay taşıdığı kafatası kemiği, ameliyatla tekrar anatomik yerine yerleştirildi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Sarıgölün Dindarlı Mahallesinde yaşayan 3 çocuk annesi Iraz Yavaş, geçen yıl 6 Ekimde geçirdiği trafik kazası sonrası Sarıgöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Durumu ağır olan Yavaş, Alaşehir Devlet Hastanesine sevk edildi. Burada yapılan acil değerlendirmeler ve radyolojik incelemelerde beynin sağ yarım küresinde hayati tehlike oluşturan geniş bir akut subdural hematom (beyin kanaması) tespit edildi. Hayati risk taşıyan tablo nedeniyle Yavaş, aynı yıl 17 Ekimde ameliyata alındı. Gelişen beyin ödemine bağlı kafa içi basıncını azaltmak amacıyla Yavaşın kafatası kemiğinin bir bölümü, ameliyatta çıkarılarak hastanın karın ön duvarındaki cilt altında geçici olarak muhafaza edildi.

TABURCU EDİLDİ

Bu yöntem, ağır beyin travmalarında hastanın yaşam şansını artırmak amacıyla uygulanan önemli cerrahi yaklaşımlardan biri olarak değerlendirildiği belirtildi. İlk ameliyatın ardından yoğun bakım, servis ve rehabilitasyon sürecini tamamlayan Yavaş için genel sağlık durumunun düzelmesi üzerine yaklaşık 8 ay sonra ikinci aşama cerrahi tedavi planlandı. Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi ve Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Sancar Topal ve ekibi tarafından geçen 29 Haziranda gerçekleştirilen kranioplasti operasyonunda, hastanın karın cilt altından çıkarılan kafatası kemiği yeniden anatomik yerine yerleştirildi ve titanyum plak-vida sistemi kullanılarak güvenli şekilde sabitlendi. İki aşamalı tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşan Yavaş, taburcu edildi.

ALLAH, BENİ EVLATLARIMA BAĞIŞLADI’

Tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşan Iraz Yavaş, “Çok şükür sağlıklı bir şekilde taburcu edildim. Allah, beni evlatlarıma bağışladı. Doktorlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Hasan Yavaş da eşini sağlığına kavuşmasını sağlayan ameliyatın Alaşehirde ilk kez gerçekleştirildiğini öğrendiklerini belirtip, “Bu nedenle çok şanslıyız. Tedavi için büyük şehre gitmekten kurtulduk” diye konuştu.

HASTAMIZ SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi ve Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Sancar Topal, ağır kafa travmalarında uygulanan dekompresif kraniektominin hayat kurtarıcı bir yöntem olduğunu belirtip, “Hastamızın ilk ameliyatında beyin üzerindeki basıncı azaltmak amacıyla kafatası kemiğini geçici olarak çıkarmak zorunda kaldık. İyileşme sürecinin tamamlanmasının ardından yaklaşık 8 ay sonra gerçekleştirdiğimiz kranioplasti ameliyatıyla hastamızın kendi kemiğini yeniden yerine yerleştirerek sabitledik. Bu operasyon hem beynin korunması hem de hastanın yaşam kalitesinin artırılması açısından büyük önem taşımaktadır. Ayrıca bu ameliyatın hastanemizde ilk kez başarıyla gerçekleştirilmiş olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • Iraz Yavaş. Fotoğraf: Manisa,(DHA)

  • Iraz Yavaş. Fotoğraf: Manisa,(DHA)

  • Iraz Yavaş. Fotoğraf: Manisa,(DHA)

  • Iraz Yavaş, sağda. Fotoğraf: Manisa,(DHA)

  • (Iraz Yavaş-soldan ikinci)-(Eşi Hasan Yavaş, sağdan ikinci). Fotoğraf: Manisa,(DHA)

Continue Reading
Reklam