Sosyal medyada bizi takip edin

Politika

Karamollaoğlu: Üretici fiyatlarındaki artış raflara yansıyacaktır

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

SAADET Partisi Genel BaÅŸkanı Temel KaramollaoÄŸlu, üretici fiyat endeksi (ÃœFE) ile tüketici fiyat endeksi (TÃœFE) arasındaki makasın her geçen ay arttığını belirterek, “Ãœreticide sürekli zarar etme durumu var. Hiç kimse böyle bir zararı taşıyamaz. Ãœreticinin henüz fiyatlara yansıtmadığı maliyetleri var. Bu maliyetler önümüzdeki dönemde raflardaki fiyatlara yansıyacaktır” dedi.

KaramollaoÄŸlu, parti genel merkezinde düzenlediÄŸi basın toplantısında, iktidarın 2022 yılı için verdiÄŸi vaatleri yerine getirmediÄŸini belirterek, “Aksine 2022 yılı; 2021 yılı ve daha önceki yılları ziyadesiyle aratır hale geldi. Ve öyle görülüyor ki 2023 hedefleri de birer iddia ve boÅŸ vaat olmaktan öteye geçemeyecek. Hem 20 yıllık performansları hem de bugün karşı karşıya kaldığımız tablo; 2023’te iktidarın bitiÅŸ çizgisine kendisine zar zor attığı bir yıl olarak hatırlanacağını iÅŸaret ediyor. 2023’te ayakta kalabilmek için bu iktidarın Ä°srail’le normalleÅŸme olarak takdim ettiÄŸi anormal süreç ise hepimizin malumu. Katil Ä°srail alçakça saldırılarına hala devam ediyor. Son saldırılarda sivil ve masum insanları, kadınları, hatta 5 yaşındaki çocukları dahi katlettiler. Åžehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Åžimdi de bir normalleÅŸme süreci baÅŸlatıldı. Ä°ktidara sormak istiyorum; bu alçaklarla mı normalleÅŸeceksiniz? Bu katillerle mi normalleÅŸeceksiniz?” diye konuÅŸtu.

‘ÖNÃœMÃœZDEKÄ° AYLARDA BU ARTIÅžLAR FÄ°YATLARA YANSIYACAK’

Ardından ekonomiye deÄŸinen KaramollaoÄŸlu, ÃœFE ile TÃœFE arasındaki makasın her geçen ay arttığına dikkat çekerek, “2022 yılı temmuz verilerine göre 1 yıllık TÃœFE yüzde 79,60. 1 yıllık ÃœFE ise yani üretici fiyatlarındaki artış ise yüzde 114,6 olmuÅŸtur. Temmuz ayında aylık TÃœFE yüzde 2,37 iken ÃœFE yüzde 5,17 olarak açıklanmıştır. Bunları detaylı vermek bazen kafa karışıklığına sebep oluyor ama tüketici enflasyonu yüzde 2,4 civarında. Ãœreticinin yani çiftçinin maliyeti ise 5,2 civarında artmış. 2 mislinden fazla. Bunu bu ÅŸekilde çiftçinin sürdürmesi mümkün deÄŸil. Önümüzdeki aylarda bu artış mutlaka fiyatlara yansıyacak. Artık vatandaÅŸ bu fiyatları da yaÅŸayarak görecek manasına geliyor. Kaçamazsınız bundan. Sürekli zarar etme durumu var. Hiç kimse böyle bir zararı taşıyamaz. Bu veriler bize ÅŸunu söylüyor ki üreticinin henüz fiyatlara yansıtmadığı maliyetleri var. Bu maliyetler önümüzdeki dönemde raflardaki fiyatlara yansıyacaktır. Yani fiyatlar artacaktır” ifadelerini kullandı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam