Spor
Karakucak GüreÅŸleri’nde baÅŸpehlivan Rıza Yıldırım oldu
Amasya’da 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen Karakucak GüreÅŸleri’nde baÅŸpehlivan Rıza Yıldırım oldu.
Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 12 Haziran Åžehir Stadyumu’nda yapılan geleneksel Karakucak GüreÅŸlerine 54’ü baÅŸpehlivan olmak üzere 700’ün üzerinde sporcu katıldı. Farklı kilo ve yaÅŸlarda sahaya çıkan pehlivanlar kıran kırana mücadele etti. KarşılaÅŸmaları Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Belediye BaÅŸkanı Bayram Çelik, Ä°l Jandarma Komutanı Ayhan Aygün, Avrupa, dünya ve olimpiyat ÅŸampiyonu Mahmut Demir ile çok sayıda güreÅŸsever izledi.
Finalde Rıza Yıldırım ile Ali Rıza Kaya, baÅŸpehlivanlık için mücadele etti. Ali Rıza Kaya’yı maÄŸlup eden Rıza Yıldırım, baÅŸpehlivanlık unvanının sahibi oldu. Rıza Yıldırım, “Burada bize birincilik nasip oldu. Önümüzde Kırkpınar var. YaÄŸlı güreÅŸ yapıyorum. Aynı zamanda minder güreÅŸinde, liglerde güreÅŸiyorum. Zaten biz minder tabanlıyız. Önümüzdeki Kırkpınar’da çok favori adam var. Kürsü yapacağım desem burada palavra atmış olurum. YaÄŸlı güreÅŸ bizim için biraz daha farklı. Karakucakta iddialıyız. Ama yaÄŸlı güreÅŸte ÅŸuan zor görünüyor” dedi.
Ata sporu olan güreÅŸin gelecek nesillere aktarılması için her türlü gayreti gösterdiklerini söyleyen Belediye BaÅŸkanı Dr. Bayram Çelik ise “Heyecan dolu güreÅŸ müsabakalarını festival kapsamında ÅŸenliÄŸe dönüştürdük. Bu organizasyonlar, tarihi deÄŸerlere ev sahipliÄŸi yapan ilimizin tanıtımına da katkı saÄŸlamaktadır. Amacımız, Ata sporumuzu yaÅŸatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Bu müsabakalarda çocuklarımızın ve gençlerimizin internet ortamında deÄŸil, Er Meydanı’nda boy göstermesi bizleri ziyadesi ile mutlu etti. Bu anlamda eÄŸitim, spor ve sanata olan katkılarımız artarak devam edecek. Bu topraklardan çok yiÄŸit ve ÅŸampiyon çıktı. Ä°nÅŸallah bu genç yiÄŸitlerden de yeni ÅŸampiyonlar çıkacak. BirliÄŸimiz ve beraberliÄŸimiz daim oldukça bu vatan ebediyen Türk yurdu olacaktır. Nazlı bayrağımız ebediyen dalgalanacaktır. Birlik ve beraberliÄŸimiz daim olsun. Müsabakaları kazanan sporcularımıza madalyalarının takdim ettik. Ata sporumuzu yaÅŸatan bu yiÄŸitleri ben canı gönülden tebrik ediyor, baÅŸarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– GüreÅŸ alanından detay
– GüreÅŸlerden detay
– BaÅŸpehlivan Rıza Yıldırım açıklamaları
– Ödüllerin verilmesinden görüntü
– Genel detaylar