Sosyal medyada bizi takip edin

Ekonomi

Kadınlar, gençler, dar ve orta gelirliler müjde! TOKİ, 500 Bin Yeni Konut Projesiyle Barınma Sorununa Çözüm Geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 12. Kalkınma Planı kapsamında 2028 yılına kadar 500 bin yeni konut inşa etmeyi planlıyor. Bu büyük proje, dar gelirli bireylerden gençlere ve kadınlara kadar geniş bir kesimi hedefliyor.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 12. Kalkınma Planı kapsamında 2028 yılına kadar 500 bin yeni konut inşa etmeyi planlıyor. Bu büyük proje, dar gelirli bireylerden gençlere ve kadınlara kadar geniş bir kesimi hedefliyor. Kentlerdeki barınma sorununa çözüm sunmayı amaçlayan TOKİ, bu konutlar aracılığıyla toplu konut çalışmalarını sürdürecek.

  1. Kalkınma Planı çerçevesinde, TOKİ tarafından yapılacak olan 500 bin konut projesi 2024 ile 2028 yılları arasında hayata geçirilecek. Bu konutlar, özellikle dar gelirlilere, kadınlara, engellilere ve gençlere yönelik uygulamaları içerecek. Afet konutlarının yapımı da hızlandırılacak ve afetzedelerin acil barınma ihtiyacını karşılayacak mevzuat düzenlemeleri yapılacak.
  2. Bu önemli projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulduğu 12. Kalkınma Planı, 2024-2028 dönemini kapsayan birçok konuyu ele alıyor. Kalkınma Planı, kentsel dönüşüm, şehirleşme, konut inşası ve çevre koruma gibi konuları içermektedir.Kalkınma Planı, “Afet tehlikesi ve riski altındaki alanlarla bu alanların dışındaki riskli yapıların sağlıklı ve güvenli yaşamı destekleyecek şekilde dönüştürülmesini etkinleştirmeyi ve yaygınlaştırmayı” amaçlamaktadır. Bu doğrultuda kentsel dönüşüm projeleri, şehir dokusuna, estetiğine ve kimliğine uygun olarak, yerinde dönüşüm anlayışıyla hayata geçirilecek ve farklı kentsel sorunlara özgü müdahale türlerini içerecek şekilde ele alınacak.Plan kapsamında gayrimenkullerin gerçek değerleri tespit edilecek ve bu değer artışları, kentsel dönüşüm projelerinin finansman kaynağı olarak kullanılacaktır. Ayrıca, kentsel dönüşüm uygulamalarındaki anlaşmazlıkların daha hızlı çözülmesi için ihtisas mahkemeleri kurulacaktır.Kalkınma planı, kentsel dirençliliği artırmak ve olası riskleri azaltmak için çalışmaları da içermektedir. Bu amaçla, 1/1000 ölçekli aktif fay haritaları hazırlanarak fay sakınım hatları belirlenecektir.Son olarak, tüm illerde millet bahçesi projeleri devam ederken, yerel yönetimlerin akıllı şehir uygulamalarında yerli ürünlerin kullanımı teşvik edilecektir. Ayrıca, tapu işlem belgelerinin elektronik ortama aktarılması ve işlemlerin elektronik ortamda takip edilmesi sağlanacaktır. Bu adımlar, Türkiye’nin konut, çevre ve şehirleşme alanlarındaki ilerlemesini destekleyecektir.

Özellikle kentlerdeki barınma sorununa sağlıklı çözümler üretilebilmesi için dar gelirlilere, kadınlara, engellilere ve gençlere yönelik toplu konut uygulamaları yürütülecek.

12. Kalkınma Planı kapsamında 2024’ten 2028’in sonuna kadar dar ve orta gelirlilere yönelik TOKİ tarafından 500 bine konut yapılması hedefleniyor.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda iklim değişikliğinin etkilerine karşı dirençli ve düşük karbonlu ekonomiye geçişin sağlanması, sosyal adalet anlayışıyla çevreyle doğal kaynakların korunması ve yönetilmesi, toplumun çevreye karşı duyarlılığı ve bilincinin artırılması da amaçlanıyor.

Bunun için iklim risklerine karşı, uluslararası iklim değişikliği müzakereleri, Paris Anlaşması ve Türkiye’nin Ulusal Katkı Beyanı çerçevesinde ulusal koşullar gözetilerek sera gazı emisyonlarının azaltımı ve iklim değişikliğine uyum eylemlerinin güçlendirilmesine yönelik yol haritaları hazırlanacak.

Ekolojik sürekliliği, ekosistem bütünlüğünü ve biyolojik çeşitliliği korumaya yönelik, canlıların barınma ve beslenme amacıyla kullanabileceği korunan alanlar ve doğal yaşamı destekleyen diğer alanlar arasında bağlantıyı sağlayan ekolojik koridorlar belirlenecek.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam