Sosyal medyada bizi takip edin

2000 Sonrası SGK'lılar

Kademeli Emeklilik İçin Beklenen Tarih Belli Oldu!

Kademeli emeklilik için SGK Uzmanı İsa Karakaş tarih vererek açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Türkiye’de emeklilik sistemiyle ilgili tartışmalar hız kesmeden devam ederken, özellikle 1999-2008 yılları arasında sigorta girişi olan ve EYT kapsamına giremeyen milyonlarca çalışan için kademeli emeklilik düzenlemesi büyük bir beklenti oluşturuyor. Sosyal güvenlik uzmanı İsa Karakaş’ın son açıklamaları, bu konuda umut verici gelişmelerin habercisi oldu.

EYT Sonrası Gözler Kademeli Emeklilikte

8 Eylül 1999 sonrası sigorta başlangıcı olan çalışanlar, 23 yıl boyunca çalışarak 9.000 prim gününü doldurmalarına rağmen yaş şartı nedeniyle emekli olamıyor. Bu grup, mevcut emeklilik sisteminin adaletsiz olduğunu belirterek, yaş şartında esneklik talep ediyor. Ancak ekonomi yönetimi, EYT düzenlemesinin bütçeye getirdiği ağır mali yük nedeniyle yeni bir reform konusunda temkinli davranıyor.

Sosyal güvenlik uzmanı İsa Karakaş ise kademeli emeklilik düzenlemesiyle ilgili Ankara’daki kulislerde önemli hareketlilik yaşandığını ve bu düzenlemenin er ya da geç hayata geçirileceğini belirtti. Karakaş, “Kademeli emeklilik konusu, bürokrasinin şu anda en sıcak gündem maddelerinden biri. Bu düzenleme, kaçınılmaz olarak çözülecek,” ifadeleriyle çalışanlara umut verdi.

2027’ye Kadar Sabır Çağrısı

Karakaş, bu düzenlemenin hayata geçmesi için biraz daha zaman gerektiğini ifade ederek, çözüm tarihinin 2027 yılına işaret etti. Açıklamasında, “Ankara’daki tecrübelerime dayanarak söylüyorum, 2027 yılı bu işin çözüm yılı olacak. Ancak bu sürece kadar sabırlı olmak gerekiyor,” dedi.

Çalışanların Talepleri Neler?

Kademeli emeklilik düzenlemesiyle ilgili çalışanların öne sürdüğü başlıca talepler şöyle sıralanıyor:

Yaş Şartının Esnetilmesi: Emeklilik yaşının daha esnek hale getirilmesi çalışanlar için en büyük beklentilerden biri.

Prim Gün Sayısının Değerlendirilmesi: 9.000 prim gününü dolduranların yaşa takılmadan emekli olabilmesi yönünde düzenlemeler yapılabilir.

Sosyal Adaletin Sağlanması: Sigorta başlangıç tarihine göre daha adil bir sistem oluşturulması isteniyor.

Kademeli Emeklilik Neden Önemli?

Bu düzenleme, milyonlarca çalışanın emeklilik sistemine dair beklentilerini karşılamakla kalmayıp, sosyal güvenlik sistemi üzerinde köklü değişikliklere de yol açabilir. Özellikle yaş ve prim günü şartları, çalışanlar için büyük önem taşıyor. Eğer bu talepler hayata geçerse, emeklilik sisteminin daha adil bir yapıya kavuşması bekleniyor.

Bizi Takip Edin, Gelişmelerden Haberdar Olun!…

KAYNAK: HABER MERKEZİ

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam