Sosyal medyada bizi takip edin

Dünya

Japonya, Ortak Harekat Komutanlığı’nı kurdu

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Savunma Bakanlığı, Ortak Harekat Komutanlığının kurulmasının, SDF birliklerinin gerektiğinde hızla konuşlandırılmasını kolaylaştıracağını ve ABD ordusuyla iş birliğini güçlendireceğini ön gördüklerini belirtti. Bu adımın, operasyonel denetimi merkezileştirerek SDFnin örgütsel gücünü güçlendirmesi beklendiği bildirildi.

ORTAK HAREKAT KOMUTANLIĞI NEDİR

SDFnin yeni komutanlığı Tokyonun İçigaya bölgesindeki Savunma Bakanlığında faaliyete geçti. Yaklaşık 240 çalışanı bulunan kurumun, karmaşıklaşan küresel duruma yanıt verebilmek amacıyla önümüzdeki mali yılın sonuna kadar 280e çıkması beklendiği açıklandı. Ortak Harekat Komutanlığı’nın ülke genelinde 220 bini aşkın personeli bulunan Kara, Deniz ve Hava Öz Savunma Kuvvetleri ile birlikte çalışacağı ve yeni düzenlemenin üç kolun faaliyetlerini daha iyi koordine etmelerine yardımcı olmasını umdukları ifade edildi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir