Güvenlik
İzmir’de 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin 9 tutuklama

Olay, 1 Mart günü Bayraklı ilçesinde meydana geldi. Tabancayla açılan ateşte Onur Gül (27) ile Serdar Şenocak (31) çeşitli yerlerinden yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Gül ve Şenocak ambulansla çevre hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Onur Gül, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Hayati tehlikesi bulunan Serdar Şenocakın ise tedavisi sürüyor. Ayrıca kurşun isabet eden N.K. (43), İ.P. (47) ve N.Ö.ye (28) ait otomobil ve evde hasar meydana geldi.
Olayın ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği, Cinayet Büro Amirliği ile Suç Araştırma Merkezi Büro Amirliği tarafından yapılan İstihbarat Şube Müdürlüğünün de destek verdiği çalışmada şüpheliler Y.K. (23), M.K. (19), Y.B .(19) A.Y. (21), Y.E.B. (21), M.A. (25) B.F.K. (33), M.E. (24), V.T. (24) ve R.Ö. (17) 4 Martta düzenlenen operasyonla yakalandı. Ayrıca olayda kullanılan 1i akrep olarak bilinen makineli tabanca olmak üzere 2 tabanca ele geçirildi. Şüphelilerin ellerinde silahlarla, Onur Gülü takip ettiği Mobese kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Şüphelilerin otomobilde cep telefonlarıyla birbirlerini çektikleri görüntülere de ulaşıldı.
Gözaltına alınan 10 şüpheli polisteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 9u tutuklanırken, 1i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
