Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

İzmir – Temizlik görevlisinin sokak köpeği ile bağı dikkat çekiyor: O benim 3’üncü çocuğum

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

İZMİRin Karşıyaka ilçesi belediyesinde temizlik görevlisi olan Mustafa Sağsöz (54) ile bacaklarından biri olmayan sokak köpeği Kola arasında 11 yıl önce başlayan bağ, dikkat çekiyor. Kolanın çalışırken kendisini yalnız bırakmadığını belirten Sağsöz, “Evliyim, 2 çocuk babasıyım. Kola 3üncü çocuğum oldu” dedi.

Karşıyaka Belediyesinde temizlik görevlisi olarak çalışan Mustafa Sağsöz, 11 yıl önce Bostanlı semtinde görev yaptığı sırada sabah daha hava aydınlanmadan yanına gelen sokak köpeği Koladan önce korktu ancak daha sonra sevip, başını okşadı. Kolanın, o gün mesaisini tamamlayana kadar kendisini yalnız bırakmadığını anlatan Mustafa Sağsöz, ertesi gün de köpeğin aynı yer ve saatte kendisini beklediğini ve sokakları temizlerken haftalarca kendisini takip ettiğini belirtti. Sağsöz, 2 ay sonra köpeğin aksadığını fark etti ve köpeğin patilerini kontrol edip batan cam parçası görünce veterinere götürdü. Burada yapılan kontrollerde köpeğin patisine batan cam nedeniyle oluşan yaranın kangrene dönüştüğü tespit edildi. Köpeğin sol arka bacağı, hayvanseverlerin desteğiyle ampute edildi. Mustafa Sağsöz, Kola’nın sol arka bacağını kaybetmesine rağmen 11 yıldır hep bir arada olduklarını söyledi.

NE DEMEK İSTEDİĞİNİ ANLIYORUM

İlk karşılaştıklarında köpeğe sevgisini verdiğini belirten Sağsöz, “O günden beri hep beraber dolaşıyoruz. Evliyim, 2 çocuk babasıyım. Kola, 3üncü çocuğum oldu. Patisinde hafif bir yara çıkmıştı. Şimdi onun için mavi sprey aldım ve kullanıyorum. Her şeyiyle ilgilenmeye çalışıyorum. Bazen yolda giderken kaşındığı için bir anda önümde duruyor. Bacağı olmadığı için de iş bana düşüyor. Başını kaldırıp bana bakıyor. Ne demek istediğini anlıyorum ve hemen onu tarıyorum. Bazen oturup bana teşekkür eder gibi bakıyor. Bazen de yoluna devam ediyor” diye konuştu.

Kolanın bakımında hayvanların da kendisine destek verdiğini ifade eden Mustafa Sağsöz, “Yeri geldi kucağımda taşıdım. Bu semtte oturan hayvansever bazı kişiler de bakımı konusunda bana her zaman destek oluyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Yağmur ÖNGÜN – Kamera: Tekin GÜRBULAK / İZMİR,

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam