Türkiye
İzmir – Eski belediye başkanının sazlıkta ölü bulunan oğlu son yolculuğuna uğurlandı
İZMİRin Foça ilçesinin eski belediye başkanlarından Ahmet Nihat Dirimin sazlıkta ölü bulunan oğlu Kerem Dirim (38), gözyaşları içinde toprağa verildi.
Foçada 1989-1999 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı yapan ve efsane başkan olarak anılan Ahmet Nihat Dirimin, evli ve 1 çocuk babası olan oğlu Kerem Dirim, önceki sabah evden çıktı. Dirimden haber alamayan yakınları, Foça İlçe Emniyet Müdürlüğüne kayıp başvurusunda bulundu. İlçe merkezi ve çevresinde polis ve jandarma tarafından arama çalışması başlatıldı. Aynı gün saat 22.00 sıralarında ilçe merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafedeki Eski Gediz mevkiinde Dirimin otomobiline ulaşıldı. Bunun üzerine aramalar bu bölgede yoğunlaştırıldı. Otomobilin bulunduğu yerin yaklaşık 500 metre kadar ilerisindeki sazlık alanda Dirimin cansız bedenine ulaşıldı.
KARIN, BİLEK VE BOĞAZINDA KESİKLER
Karın, bilek ve boğazında kesikler bulunan Dirimin cesedi, savcı ve jandarmanın olay yerindeki incelemelerinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Bir süredir psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen Dirimin kesin ölüm nedenini belirtir raporun henüz çıkmadığı bildirildi.
Otopsi işlemlerinin ardından Kerem Dirimin cenazesi bugün yakınlarına teslim edildi. Dirim için bugün öğlen Foça Fatih Camiinde cenaze töreni düzenlendi. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, AK Parti, CHP ve İYİ Partinin Foça ilçe başkanları, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bazı belediye meclis üyeleri, geçmiş dönem belediye başkanları, Dirimin ailesi, yakınları ve çok sayıda Foçalı katıldı. Foça İlçe Müftüsü Mustafa Atillanın kıldırdığı namazın ardından Dirimin cenazesi, helallik alınıp, son kez evlerinin önünden geçirilerek Foça Yeni Mezarlıka götürülüp, toprağa verildi.
Haber – Kamera: Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir),