Türkiye
İzmir- Bakan Yerlikaya, polis merkezi saldırısında yaralananları ziyaret etti
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmirin Balçova ilçesinde bulunan polis merkezine gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen Polis Başmüfettişi Muhsin Aydemir ve Polis Memuru Hasan Akının cenaze törene katıldıktan sonra ziyaretlerde bulundu. Bakan Yerlikaya, ilk olarak saldırıda ağır yaralanan ve yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren polis memuru Ömer Amilağın ailesini Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde ziyaret etti. Ardından aynı saldırıda yaralanan polis memuru Murat Dağlı ile elinden yaralanan bir vatandaşa da ziyarette bulunup, sağlık durumları hakkında bilgi aldı, geçmiş olsun dileğinde bulundu.
ADLİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Ziyaretin ardından açıklamada yapan Bakan Yerlikaya, “Dün sabah saatlerinde Salih İşgören Polis Merkezimize yönelik gerçekleştirilen hain saldırıda Teftiş Kurulu Başkanlığında görevli 1. Sınıf Emniyet Müdürümüz Muhsin Aydemir ve polis memurumuz Hasan Akın şehadete erdi . Aynı saldırıda kahraman polis memurlarımız Ömer Amilağ ve Murat Dağlı ile bir vatandaşımız da yaralandı. İçişleri ailemizin acısı çok büyük. Çok üzgünüz. Kahraman şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Konuyla ilgili adli soruşturma devam ediyor” dedi.
MİLLETİMİZE SABIR VE METANET TEMENNİ EDİYORUM
Bakan Yerlikaya şöyle devam etti: “Çocuklarımızı ve gençlerimizi ekran başında kurulan tuzaklardan, sosyal medyada yayılan zehirli ideolojilerden, siber dünyanın suça özendirici kapalı odalarından, karanlık dehlizlerinden korumak için hep birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Bir kez daha kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Yaralılarımızı az önce ziyaret ettim. Durumları gayet iyi, şükürler olsun. Yaralarımıza tekrar şifalar diliyorum. Milletimize sabır ve metanet temenni ediyorum.”
Ziyarette Bakan Yerlikayanın yanı sıra İzmir Valisi Süleyman Elban, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş, AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Sefa Kurt da katıldı.
Haber: Yağmur ÖNGÜN – Kamera: Mehmet KILINÇ / İZMİR, –